понеделник , 16 юли 2018
Начало / Новини / Неизгасена цигара подпали вилна зона в Хисяря. И още в късната емисия новини на 12 септември

Неизгасена цигара подпали вилна зона в Хисяря. И още в късната емисия новини на 12 септември

Пожар горя тази вечер във вилна зона „Воден камък” над Хисаря. Няма пострадали хора. Изгорели са седем вилни сгради. Трима души са били евакуирани от съседни постройки, за да не пострадат. На място са изпратени 7 противопожарни коли. Има изгорели масивни постройки, както и превозни средства. Пожарът тръгва най-вероятно от незагасена цигара.

България може да ремонтира руски хеликоптери, използванаи в Афганистан. Според помощникът на руския президент по въпросите за военнотехническото сътрудничество, такава договорка вече е сключена. Българсикте институции към този момент не потвърждават информацията от руската страна. Очаква се ремонтът на хеликоптерите „МИ 17-ет“, които са най-използавните при операциите в Афганистан, да бъде извършен в одържавения наскоро пловдивски завод „Авионамс“. Миналото лято българското авио-ремонтно предприятие получи руски сертификат за ремонт на вертолети от семейството „Ми”.

Опасен рецидивист сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна. Мъжът обрал кондуктор от градския транспорт и му нанесъл И множество травми. Рецидивистът е на 32 години, а това е 24-тата му присъда. Предишната – 23-та поред, е била издадена миналото лято за кражба. А наказанието е било седем месеца затвор. Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение между прокуратурата и рецидивиста е за пет години затвор при строг режим.

Пет извънпарламентарни парии призоваха с отворено писмо депутатите да не подкрепят 4-ма от номинираните за членове на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота. Става въпрос за Стефан Грозев, Боян Магдалинчев, Боян Новански и Йордан Стоев. В отвореното писмо ДСБ, ДА България, Зелените, БЗНС и ДЕОС подчертават, че номинирането на четиримата показва липса на воля за реални реформи и нарушава и буквата, и духа на закона. Очаква се депутатите да гласуват окончателният състав на единайсет-членната парламентарна квота тази седмица. В протестното писмо пише, че избирането на четиримата ще обслужи цитирам „единствено интересът за възпроизводство на токсичното корупционно статукво.“

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …