събота , 21 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Националният ни отбор по волейбол с феноменална победа над Бразилия

Националният ни отбор по волейбол с феноменална победа над Бразилия

Националният ни отбор по волейбол победи Бразилия и се готви за мач с Аржентина. В „Спорно за спорта“ ви предлагаме анализ на селекционера Пламен Константинов след успеха над Бразилия за първи път от 10 години насам на волейболния терен, както и коментарите на Цветан Соколов, Виктор Йосифов и Георги Братоев.

Треньорът на националния отбор поздрави волейболистите за победата. „Днес видяхме истинския Цветан Соколов. Най-важното е да не се отпускаме. Като манталитет обичаме да играем за слава и когато изпускаме славата и вече не я виждаме, остава само за чест да играеш. И там е по-трудно“, коментира Константинов.

„Не знам дали ще ни стигнат точките за финалите. Независимо, че вчера загубихме, имаше и хубави неща. Днес си взехме това, което вчера не можахме да вземем. Гледаме напред. Шансове ще има“, добави треньорът.

„Такива победи ни помагат да си повярваме. Трябва да се научим как да играем мачовете, които задължително трябва да печелим. Трябва да сме поне близко до нивото на най-добрите. Надявам се, че тази победа ще им даде увереност да повярват, че този отбор има потенциал и най-хубавото ще бъде да го показват“, смята Пламен Константинов.

„Играхме доста по-добре. Нека се порадваме на една победа над Бразилия. Ние трябва да израснем като отбор. Това беше причината за победата – всички се раздавахме. Всеки един гейм започваше с 2-3 точки аванс за тях, но ние съумяхме да излезем победители. Играхме доста по-добре от вчера. Опитваме се да отстояваме всеки един мач и да отстояваме България и герба. Излизаме за победа“, заяви волейболистът Цветан Соколов.

Виктор Йосифов каза, че отборът трябва да се научи да бъде по-постоянен и да държи едно ниво в продължителност от няколко мача. „Имахме малко време за подготовка, нямахме контроли. Играем добре и това се вижда статистически“, посочи Йосифов.

„Ние сме хора, които имат претенции. Трябва да се опитаме да задържим ритъма на игра и успехът ще дойде. Всяка една победа носи позитиви, които остават и помагат е тежки моменти“, коментира от своя страна Георги Братоев.

„Днес имаше 4-5 000 души в залата, които плащат от собствените си средства, за да дойдат да ни гледат. Нямаме никакво извинение и никакво право на извинения“, подчерта Братоев.

Чуйте всички коментари за феноменалната победа на националния ни отбор по волейбол над Бразилия в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …