събота , 21 юли 2018
Начало / Жива връзка / Настимир Ананиев за целите пред извънредната комисия в парламента за инцидента в Хитрино

Настимир Ананиев за целите пред извънредната комисия в парламента за инцидента в Хитрино

В понеделник прокуратурата повдигна обвинения на двамата машинисти от първия локомотив на композицията, която се дерайлира и след това взриви на гарата в Хитрино. Те са обвинени, че са влезли в гарата със скорост 78 км в час, при разрешена 40 км в час.

Днес в парламента заради инцидента в Хитрино ще има съвместно заседание на Транспортната комисия и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Очакваме да чуем нова информация за инцидента. Поканени са представители на ръководството на Министерството на вътрешните работи и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщения, обобщи репортерът ни Николай Драганов.

„Важно е народните представители да бъдат информирани какво се случва с Хитрино и беше редно да свикаме извънредна комисия. Заседанието е днес, защото вече е изминало достатъчно време от инцидента и искаме да разберем каква работа е свършена и какво предстои да се свърши и от законодателна гледна точка имаме ли нужда от инициативи“, коментира Настимир Ананиев, председател на транспортната комисия.

„За мен самият инцидент е комбинация от много неща – високата скорост, това, че се е наложило, че влакът е трябвало да отбие и изчака пътнически влак. Трябва да се види как компонентите са повлияли на инцидента. Най-важното е по какъв начин да не се повтарят такива инциденти и трябва ли да променяме закон, за да предотвратим възможността да се случват подобни инциденти“, каза още Ананиев.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …