сряда , 19 септември 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Наско от БТР: Да бъдеш българският Пилат Понтийски

Наско от БТР: Да бъдеш българският Пилат Понтийски

На Велика събота ви предлагаме едно интервю с Пилат Понтийски, но в българските му измерения. Не само музикални и театрални, но също и злободневни от гледна точка на манталитет и политическа душевност.

С певеца Наско от БТР във варианта на Пилат Понтийски в мюзикъла „Иисус Христос суперзвезда“ разговаря колегата ни Георги Налбантов.

„Миенето на ръце, за да снемеш вината от себе си, е често срещано. В днешно време се мият много ръце. Почти всички, които имат възможност да си измият ръцете, си ги измиват“, категоричен е Наско от БТР.

Признава, че за него ролята на Пилат Понтийски в началото е голямо предизвикателство, защото освен да пее, трябва и да играе на сцената.

„В крайна сметка, ти трябва да си уверен в това, което пееш и пресъздаваш. Трябва да си убедителен и вътрешно убеден, че си римския наместник и да гледаш останалите от високо. Когато говориш към Иисус и искаш да му помогнеш – трябва да звучи като молба, а в следващия момент, трябва да се караш на хората, които искат от теб да го разпънеш“, споделя Наско.

„Той не иска да бъде лошият в очите на хората. Това, че хората ще го намразят за нещо, за което не е виновен, е суета, присъща за всички хора“, казва за героя си още певецът.

Целия разговор с българския Пилат Понтийски можете да видите във видеото:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …