понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Напрежението Турция-Русия: Загубата ще е и за двете страни
Вносът на пресни плодове и зеленчуци е най-критичният аспект от напрежението между Турция и Русия. Снимка: ЕРА

Напрежението Турция-Русия: Загубата ще е и за двете страни

Обтягането на напрежението между Русия и Турция, след като Анкара свали руски Су-24, ще доведе до загуби и за двете страни. Това коментира в еМисия България Ибрахим Делиорманлъ – съпредседател на Изселническата организация в Анкара. През уикенда Владимир Путин подписа указ, с който се въвеждат безсрочни санкции срещу Турция, засягащи живота и бизнеса на милиони хора в двете страни.

„Това не биваше да се случва, нито напрежението да нараства до степен, в която да се изострят отношенията между двете държави. В Турция се коментира, че Русия също ще загуби – между двете държави има договори за над 15 млрд. долара. Загубата ще е и за двете страни“, заяви Делиорманлъ.

Според него най-критичен в момента е вносът на пресни плодове и зеленчуци.

„В момента бизнес организациите, които имат отношения с Русия, са в много тежко положение“, добави още Делиорманлъ. Той припомни, че миналата седмица турски бизнесмени, които бяха на изложение в Русия, имаха редица проблеми – едни бяха депортирани, а други – задържани.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …