петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Напрегнато очакване в Македония за датата на предсрочните избори

Напрегнато очакване в Македония за датата на предсрочните избори

Очаква се в неделя да приключат преговорите между четирите най-големи политически партии в Македония и с това да се сложи край на политическата криза в страната. Те трябва да се разберат помежду си и да решат кога ще бъдат предсрочните избори, разказа македонският журналист Огнен Цанцаревич в предаването еМисия България.

„В момента протестите спряха. Вече хората не излизат всеки ден по улиците на Скопие. Недоволни са от темпото, с което вървят преговорите. Не са доволни и че партиите не могат да се договорят кога да бъдат изборите и защо не се консултират с избирателите си“, коментира журналистът.

Цанцаревич посочи, че са премахнати всички пречки, изчистени са всички спорни въпроси меджу партиите. Най-големият проблем в момента е постът на министъра на вътрешните работи, тъй като има възможност той да бъде оглавен от опозицията.

„Политическата криза сама по себе си предизвика напрежение. Според последната информация, изборите ще бъдат на 11 декември. Ако окончателно се договорят за тази дата, нещата в Македония ще се успокоят. В противен случай ситуацията може да се влоши сериозно“, коментира още той.

Огнен Цанцаревич посочи, че политическата криза рефлектира буквално във всяка клетка на обществото. Народът е недоволен и изчаква да види какво ще се случи в Македония.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …