четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Направи-си-сам смарт телефон – новата „играчка“ на „Правец компютри“

Направи-си-сам смарт телефон – новата „играчка“ на „Правец компютри“

Трябва да си завършил трети клас и да можеш да броиш до три – това е необходимо, за да се сглоби направи-си-сам телефонът на „Правец компютри“, шегува се Николай Лазаров от „Правец компютри“, който показа в студиото на КОД 11-13 кита със сглобяемия смартфон на компанията. Неговата цена е същата като на сглобения вариант – 199 лв., а гаранцията – две години.

Заедно с водещата гостът демонстрира как става това, като по думите му компанията се е постарала да е максимално просто и да има само три основни компонента, които трябва да се свържат.

Телефонът е водоустойчив и с него може да се говори, сърфира и да се прави всичко, което се прави и със стандартен смартфон.

Идеята е за хора със сръчни ръце, любопитни, донякъде технически грамотни, за да си играят – това всъщност е една играчка, с която можеш да си говориш с баба си, казва Лазаров.

Той призна, че не успяват да отговорят на интереса, тъй като заявките са повече, отколкото бройки са имали подготвени в наличност. Вижте сами:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …