четвъртък , 20 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Намесва ли се Анкара в българските избори – коментира доц. Михаил Иванов
ANKARA_IZBORI картинка

Намесва ли се Анкара в българските избори – коментира доц. Михаил Иванов

Това, което направи социалният министър на Турция е неприемливо, смята доцент Михаил Иванов, експерт по етническите въпросии, който коментира призива да се гласува за ДОСТ.

„По този начин Анкара се намесва в политическата борба в България и се нарушава Виенската конвенция и международното пражо. Това е в най-малко интерес на българските турци, защото когато има напрежение между Турция и България, това прави българските турци неспокойни и разтревожени. Това вреди и на ДОСТ“, категоричен е Михаил Иванов.

Според него агитацията зад граница не е регламентирана със закон.

Прави добро впечатление дейността на „Да, България“, която води похвално своята предизборна агитация в чужбина, но това изисква своя регламент, каза още експертът.

„Много от нашите сънародници турци се разтревожиха дали ще могат да гласуват. Тази дискриминация довежда до така нареченото „гласуване с автобуси“. Нашето правителство трябва да успокои населението и да им гарантира правото на гласуване“, заключава доцент Иванов.

Какво още смята по случая експертът по етническите въпроси – вижте в следващото видео:

Вижте също

bace

„Без целофан“: Престрелки между Цацаров и Марешки, Борисов с новина за газовия хъб и проверка на място от Сашо Диков за небостъргачите в София

Словесни престрелки и взаимни обвинения между зам.-председателя на парламента и лидер на партия Воля – …

Един коментар

  1. Реджеп Картал

    Поздравления, за екипа на BIT и г-н Михайлов!