събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Накъде след Брекзит: Визии за новата политическа карта на Европа

Накъде след Брекзит: Визии за новата политическа карта на Европа

Какво ще се случи след усложнената политическа ситуация във Великобритания и как ще изглежда новата карта на Европа след Брекзит – темата коментираха в студиото на еМисия България журналистът Коста Стефанов, политологът Иван Динев и политическият организатор Юлиан Попов.

„Правителството на Великобритания се готви за хард Брекзит, готви се дори да прекъсне преговорите – нещо, което и от ЕС споменаха. Причината е, че няма да могат да се разберат за сумата, която Великобритания трябва да изплати заради решението за започне т.нар. процедура Брекзит“, обясни Коста Стефанов.

„Лошото е, че това ще повлияе много зле на другия голям проблем – положението на британските граждани“, допълни журналистът.

„В целия Западен свят виждаме разделение – единият лагер е в подкрепа на фунадаменталните, утвърдените ценности. От другата страна обаче са нетрадиционалистите, привържениците на Брекзит, на Доналд Тръмп, които искат да променят статуквото“, коментира от своя страна Динев.

Според политолога, във Великобритания има много крехки групи в обществото – от една страна, там се прие комарджийското решение да се върви към Брекзит, а след това още едно такова – да се предизвикат т.нар. моментни избори и това са основните фактори за изключително усложнената политическа ситуация.

„Катастрофално поведение на Тереза Мей – това, че тя не влезе с ясен манифест на самите избори, както и това, с което отблъсна и дори отврати много хора – темата с разходите за грижи за възрастни хора, са основните причини за недоволството на гражданите срещу нея“, допълни Юлиан Попов.

Вижте целия разговор по темата в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …