четвъртък , 27 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Найо Тицин за предстоящия фестивал за документално изкуство Master of art
FEST

Найо Тицин за предстоящия фестивал за документално изкуство Master of art

Единственият на Балканите фестивал за документално изкуство Master of art се роди преди година по идея на Найо Тицин, дългогодишен журналист и автор на множество документални филми.

Идеята ми беше това да бъде дългосрочен проект – ежегоден фестивал, в който да се показват най-добрите филми в сферата на изкуствата. Така че и за миг не съм мислил да спра само с първото издание, сподели Найо Тицин пред колегата ни Кремена Николова.

„Тази година програмата е буквално два пъти по-голяма, в два пъти повече кина – четири. Притеснявам се дори че някои хора няма да могат да изгледат всичко, което искат. Имаме документални филми за Дейвид Линч, за Йо-йо Ма, за Ленард Бърнстейн, за Пабло Пикасо, за Алберто Джакомети. Имаме и много добра българска селекция. Тази година това са 9 български ленти“, разказа още той.

Категоричен е, че всеки би могъл да намери нещо за себе си.

Фестивалът е в 6 раздела – музика и танци, театър и кино, изобразителни изкуства и фотография, архитектура и дизайн, литература, видеоарт и арт реклама. Конкурсната програма включва 40 заглавия от цял свят, които ще се борят за голямата награда от 5 хил. евро.

Масовата субкултура, която ни залива, е почвата, върху която може да се появи и да живее здраво един такъв фестивал, т.е. необходимостта от високи стойности, подчерта Найо Тицин.

Фестивалът ще се проведе в дните от 20 до 30 април.

Вижте също

Danteli

Майстори на дантелата показват тънкостите на занаята в Етнографския музей

Изящни дантели от Европа и българската школа в Калофер и съвременни интерпретации на това изкуство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *