сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Найджъл Кенеди с два концерта у нас. Диригент Любка Биаджони за предстоящото

Найджъл Кенеди с два концерта у нас. Диригент Любка Биаджони за предстоящото

Екстравагантният цигулар Найджъл Кенеди ще изнесе два концерта в България през уикенда. В събота той ще свири в НДК, а в неделя ще го слушат меломаните в Пловдив. Компания ще му правят „София симфоникс“ и маестра Любка Биаджони.

Лошото момче на класическата музика ще представи в България нова интерпретация на „Четирите годишни времена“ на Вивалди. Неговата интерпретация върху тях през 1989 г. е най-продаваната класическа творба за всички времена.

Кенеди вече три дни репетира с българските музиканти. Във втората част на концерта публиката ще види едно нетрадиционно партньорство между цигулката на британеца и гъдулката на Георги Андреев, който е композирал специално три произведения за този концерт. На сцената ще излезе и българският Лондонски хор.

Чуйте какво каза в интервю за Би Ай Ти диригент Любка Биаджони:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …