понеделник , 21 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Найден Тодоров за новия сезон на Софийската филхармония: Ще показваме най-доброто и най-добрите
najdentodorov

Найден Тодоров за новия сезон на Софийската филхармония: Ще показваме най-доброто и най-добрите

Не сме изолирани от света, част сме от голямото семейство на класическата музика, вярва новият директор на Софийската филхармония Найден Тодоров, който гостува в еМисия България, за да обяви новия сезон 2017/2018 г. и събитията за годишнината на зала „България“.

Нашата цел е да показваме не просто класическата музика, а най-доброто и най-добрите в нея, каза той.

Постарали сме се да има за всеки по нещо – от големите български изпълнители, като Емил Табаков, Минчо Минчев, Анатоли Кръстев, така и от по-младите, като Людмил Ангелов и Мила Георгиева, та до най-младите таланти, спомена само част от многото имена Тодоров.

Поканени на българска сцена са и редица световни звезди, част от които той изброи. Сред тях са диригентът Джеймс Джъд, Урош Лайовиц, цигуларката Патриция Купачинская, Сара Чанг, Юрий Башмет, Томас Хемпсън и много други.

Тодоров разказа, че е използвал контактите си през годините, като много от звездите ще свирят на много занижени хонорари.

През следващите години ще има и други подобни събития, а зала „България“ ще продължи да бъде сърцето на класическата музика, обеща Найден Тодоров.

Много често не забелязваме големите българи, които правят кариера, изрази още съжаление той, като даде пример със Соня Йончева, която по думите му е била забелязана у нас едва след като е направила световен фурор.

Музиката на руския композитор Дмитрий Шостакович пък отразява най-добре съвремието ни, каза диригентът в отговор на въпрос.

Чуйте подробности за онова, което ни очаква през новия сезон:

Вижте също

reakcii

Световните лидери осъдиха атентата в Барселона

Съболезнования изказаха лидери от Европа и света – Жан Клод Юнкер и Тереза Мей изказаха …