сряда , 23 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Най-важното от международните новини на 27 юли в хроника
mejdunarodni

Най-важното от международните новини на 27 юли в хроника

В Македония една от основните теми е договорът за добросъседство с България. И докато у нас парламентът гласува единидушно, при съседите опозицията поиска промени в документа. Лидерът им Никола Груевски не уточни какви именно да бъдат те, но каза, че включването им в окончателния вариант на споразумението, би го подобрило значително.

Дипломатически рокади. Турция вече има нов посланик в България. Името му е Хасан Улусой. Досегашният представител на Анкара Сюлейман Гьокче ще бъде изпратен в Гватемала. Смяната е част от по-мащабни промени, предприети от южната ни съседка.

Американският президент Доналд Тръмп дари заплатата си за второто тримесечие на на Министерството на образованието. Става дума за сумата от 100 000 долара.

Руските Въоръжени сили ще направят авиобаза в Сирия за срок от 49 години. Това гласи закон, подписан руския президент Владимир Путин. Става дума за базата Хмейми, която бе предадена на руснаците още на 2015 г.одина.

Подробности за тези и още новини, вижте във видеото.

Вижте също

skandal

Разраства се дипломатическият скандал между Сърбия и Македония

Разраства се дипломатическият скандал между Сърбия и Македония. След месеци обтегнати отношения Сърбия изненадващо привика …