четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Най-горещата оперна звезда Соня Йончева се среща с българска публика в НДК

Най-горещата оперна звезда Соня Йончева се среща с българска публика в НДК

Оперната прима Соня Йончева представя своя репертоар за първи път тази вечер в Зала 1 на НДК. С концерта тя ще обиколи Европа, а финалът на турнето е в „Ла Скала“ през февруари идната година.

„Всъщност този концерт е една сбирка на моето минало – миналия Верди, сегашния Верди и този, който си мечтая да пея в бъдеще. Аз не обичам да определям гласовете с типологии, цветове, да кажа: Днес съм драматичен сопран, аз съм просто сопран и по този начин подхождам към всеки период на Вердиевото творчество. Така че смятам, че ще е точно това – сбирка на целия Верди, който в момента си представям бих могла да изпея“, сподели часове преди концерта си световноизвестната българска изпълнителка.

Соня Йончева извисява глас в родината директно след изпълнението си в миланската „Ла Скала” като Мими от „Бохеми”.

„Да пея в „Ла Скала“ е наистина много вълнуващо. Знаем историята на този театър, но знаем и взискателната публика. Всички, които идват там години наред, знаят оперите наизуст. Така че да бъда там беше като да съм в катедралата на нашето изкуство. Беше наистина много свят момент. За в бъдеще имам много добри договори с тях”, сподели Соня Йончева.

Талантливата оперна певица излиза на сцената в София с Фестивален симфоничен оркестър заедно със съпруга си – диригента Доминго Хиндоян и брат си – тенорът Марин Йончев, който сподели, че за него е огромно щастие да бъде отново в НДК.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …