събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Нагласен ли е конкурсът за нов шеф БНТ – коментират Сашо Диков и Кин Стоянов

Нагласен ли е конкурсът за нов шеф БНТ – коментират Сашо Диков и Кин Стоянов

Предначертан ли е конкурсът за нов генерален директор на БНТ – темата в „Честно казано“ коментираха програмният директор на Би Ай Ти Сашо Диков, който в типичния си провокативен стил може да подаде документи за участие в конкурса и публицистът Кин Стоянов, който от години води безумни битки със СЕМ.

„Още в предишното правителство, беше погазен законът на всеки две години да има обмяна на членовете на СЕМ. Това беше направено специално заради Вяра Анкова и от тогава съставът на СЕМ е нелегитимен, защото няма ротация“, обясни Кин Стоянов.

„Има следната възможност – минава конкурсът, не се избира победител, следователно Вяра Анкова остава до следващ конкурс, като Цола Драгойчева“, смята Сашо Диков.

„Големият подарък на Вяра Анкова беше, че ударно промениха закона, за да остане тя генерален директор“, съгласи се Кин Стоянов.

„Очевидно, управляващите нямат подходящ човек за този пост. Вероятно това е причината да оставят Вяра Анкова“, допълни Диков.

„Пуснах фишек, че ще се кандидатурам за генерален директор на БНТ. Кой може да излезе срещу мен на фона на професионалната ми биография“, категоричен е програмният директор на Би Ай Ти.

„С какви мотиви СЕМ отлага конкурса? Единствено Иво Атанасов беше против това, а най-хард и най-настоятелна да се отложи беше именно моята любов Бетина Жотева“, коментира Сашо Диков.

„Изкарал съм 15 години в БНТ и в един момент, гледайки този мухъл, на който мирише от „Сан Стефано“ 29, исках и смятах, че е възможно и имам дълг да се кандидатирам за генерален директор.

Само че от два месеца нещата се промениха. Станах програмен директор на Би Ай Ти, пуснахме нова програмна схема, увеличихме аудиторията. Братя Вълневи – нашите собственици, са в Чикаго, хора които са си надвили на масрафа и са готови да инвестират сериозни пари в честна телевизия, каквато смея да кажа, че е единствената такава Би Ай Ти“, заяви Сашо Диков.

„Като журналист и наблюдател, аз съм любопитен да видя Сашо да защитава своя концепция за генерален директор на БНТ, защото разликите и амплитудите трябва да се виждат“, смята Кин Стоянов.

„БНТ има уникалния шанс да направи нещо много полезно за цялата медийна обстановка, само че, за да правиш чиста и гледаема журналистика, трябва да си опозиция на властта. Трябва да „имаш топки“, както се казва“, допълни още Сашо Диков.

„Няма критерии за най-добрия генерален директор на БНТ – хората от СЕМ не могат да ги посочат, защото те не са се „окаляли“ в занаята, в добрия смисъл на думата“, каза от своя страна Кин Стоянов.

„Няма да кажа дали ще кандидатствам – срокът е до 17-ти, нека да ги държа до последно на нокти“, каза на финала в типичния си стил Сашо Диков.

Гледайте целия разговор в следващото видео!

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

3 коментара

  1. Милена Терзийски

    Люба, да не подава оставка Бетина ,та утре ще стане шеф на тази телевизия ! Знаели се ?!

  2. Сашо Диков колко телевизии има амбицията да обезобрази?

  3. Атанаска Динкова

    Наистина,няма такава телевизия! Дерзайте!