петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Над 20 години потомък на ген. Рачо Петров води битка с държавата, за да си върне имот

Над 20 години потомък на ген. Рачо Петров води битка с държавата, за да си върне имот

За Рачо Петров се говори, че може от чужбина да дърпа конците на българската политика. Живее от години в Германия, бивш зам.- министър на промишлеността в първото демократично правителство на Филип Димитров – потомък на генерал Рачо Петров, който не е губил сражение и е извел до победен край Сръбско-българската война. Причината за гостуването на Петров в студиото на „Честно казано“ е „златният софийски имот“ на ъгъла между бул. „Дондуков“ и ул. “Георги Бенковски“, който се е превърнал в свърталище на наркомани и клошари, но държавата отказва да му го върне.

„За 2000 страници дело, получих решение от съдията в 4 страници. Трябва да кажа, че това е за Гинес. 21 години е съдебната сага, в която господата, които са в град Пловдив от „Галакси инвестмънт груп“ искат да получат собственост върху нещо, което никога не са притежавали, но аз успях да прочета във вестниците, че аз съм реститут и искам да взема държавна собственост“, каза Петров.

По думите му имотът е бил национализиран от комунистите, но никога не му е върнат.

„Смятам, че не е коректно заемайки поста зам.-министър на промишлеността да отида и да взема най-напред това, което ми е национализирано. Аз просто подадох документи“, каза Петров и допълни, че през годините е имало няколко опита за палеж на сградата, която е паметник на културата.

Целия рзговор може да видите във видеото, Още от „Честно казано“ – ТУК.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …