вторник , 17 октомври 2017
Начало / Предавания / Честно Казано / Над 190 000 стари противопехотни мини се съхраняват в завод „Миджур“. Има ли опасност от нови взривове в Горни Лом?

Над 190 000 стари противопехотни мини се съхраняват в завод „Миджур“. Има ли опасност от нови взривове в Горни Лом?

На 17 юли тази година, 3 години след взрива в завод „Миджур“, инж. Петър Пенчев, който е член на Асоциация на свободното слово „Анна Политковская“ и член на сдружение „Екогласност“ алармира, че в завода в Горни Лом има стари противопехотни мини. Той е писал писма на президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, шефа на ВКС Лозан Панов, председателя на Европейския парламент Антонио Таяни и други европейски и световни организации, че има шанс мините да гръмнат. Отговор не е получил от никого.

„В завод „Миджур“ се съхраняват неправилно над 190 000 противопехотни мини със съдържание на тротил, това ако гръмне ще отнесе Видин и Монтана. Тези мини са собственост на Гърция, но те не искат да си ги вземат обратно. Фирма „Видекс“ е подписала договор с гърците, но след инцидента им беше отнет лиценза“, каза Пенчев

За изпраните пари на „Видекс“ в офшорки на Сейшелските острови и как собственикът Валери Митков е взел „под наем“ собствения си завод, вижте във видеото. Още от „Честно казано“ТУК.

Вижте също

Люба Кулезич съди Бареков заради задействаната машина за окалване срещу Би Ай Ти

Машината за окалване се задейства на пълни обороти срещу Би Ай Ти. Нает за оператор …

Един коментар

  1. Не ги съхранявайте, а ги сложете на турската граница.