понеделник , 25 юни 2018
Начало / Новини / Началникът на НСО ген.-лейтенант Ангел Антонов за охраната на Доган, Пеевски, Местан и има ли тайни камери в кабинета на премиера

Началникът на НСО ген.-лейтенант Ангел Антонов за охраната на Доган, Пеевски, Местан и има ли тайни камери в кабинета на премиера

Само в ефира на Би Ай Ти гледайте ексклузивното интервю на Сашо Диков, взето с началника на НСО генерал-лейтенант д-р Ангел Антонов. Разговорът протече в кулоарите на парламента в деня на встъпването в длъжност на министрите от състава на новото правителство.

Относно критиките, свързани с държавната охрана на Ахмед Доган, Антонов коментира: „Няма нещо, което да не сме направили в противовес със закона. Ние изпълняваме закона такъв, какъвто е. Докогато има необходимост, дотогава ще се пази.

Антонов отговори и на въпрос за охраната на един от най-скандалните депутати в парламента – Делян Пеевски. „Зорът за охраната на Делян Пеевски е по два члена от закона, които касаят народни представители и политически лидери в партии. Има достатъчно информация, предоставена от службите за сигурност, която е разгледана в комисията по съответния ред, така че ние отново изпълняваме закона такъв, какъвто е“.

„Няма заплаха към момента към лицето Местан. Комисията се събра и взе такова решение. Беше направено запитване към всички структури, които имат информация относно сигурността на това лице. Нямаме данни за заплаха и това наложи свалянето на охраната“, категоричен е д-р Антонов относно охраната на лидера на ДОСТ Лютви Местан.
Той коментира мерките за сигурност, които трябва да се вземат по повод европредседателството ни на ЕС.

„Европредседателството е едно изключително тежко мероприятие и трябва да се вземат спешни мерки по осигуряването му. Ще имаме доста ангажименти и задачи, които трябва да отхвърлим, за да направим едно нормално председателство според изискванията на ЕС. Основният сегмент е да осигурим сигурността на това мероприятие – той винаги се поставя на първо място от ЕС, а там нещата са доста сериозни. Така че, трябва да се предприемат действително сериозни мерки по обезпечаването на такива мероприятия“, категоричен е Антонов.

„Вече са определени средствата за закупуване на бронирани автомобили, сега предстои да видим новото правителство какво решение ще вземе по този въпрос. Има план, който се следи, по председателството и подготовката на ЕС, в който ние пряко участие“, допълни началникът на НСО.

Той коментира и скандала, който се заформи по повод изказването на директора на психиатричната болница в Курило д-р Цветеслава Гълъбова. Тя заяви, че от десетилетия няма пари за ремонт на здравното заведение, докато огромни суми държавни средства отиват за охрана на депутатите.

„Не може да се прави сравнение в никакъв случай. Нещата са така поставени, че сигурността е на първо място. И в ЕС във всяка една страна, която държи на своята държавност, сегментът сигурност е много силно застъпен в нейното изпълнение. Така че, несъотносимо е такова сравнение“, категоричен е Антонов.

По въпроса дали в кабинета на министър-председателя има камери за наблюдение, той отговори следното: „Всичко е наред, не се притеснявайте – камерите работят само там, където има необходимост и това е с цел сигурност. Точно в президентския и премиерския парламент няма такива“.

Вижте цялото интервю с началника на НСО във видеото!

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …

Един коментар

  1. “ така че ние отново изпълняваме закона такъв, какъвто е“.“ А законът го пишат тези които пазите! Затворен кръг, но Луканов не пожелахте да опазите! Май поръчките са по-специални.