неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / На живо: Започна изслушването на Мария Габриел за еврокомисар

На живо: Започна изслушването на Мария Габриел за еврокомисар

Следим на живо изслушването на българския еврокомисар Мария Габриел. Д-р Катя Христова гостува в студиото на еМисия България и коментира изслушването на Габриел. Тя посочи, че българският еврокомисар се намира в най-благоприятна позиция, тъй като е разпознаваема, има политическа кариера в рамките на ЕП.

„Не можем да сравняваме и да се притесняваме от подобни случаи като с този с наш кандидат преди време“, посочи Катя Христова.

Ралица Василева от Чикаго следи от самото начало представянето на Мария Габриел. Тя обобщи, че е нейния пост засяга всички сфери на икономиката и живота и е тема, която вълнува всички нас. Започнала е 15-минутното си обръщение на български език, след това е продължила на френски език. Обобщила е и приоритетите си, посочи Ралица Василева. Ще има общо 25 въпроса, а председателят на комисията по промишленост и изследвания и енергетика водят питането.

„Фалшивите новини също са част от ресора й. От нейната перспектива ще трябва да се работи доста по-съсредоточено за саморегулацията, безопасно използване на интернет от децата и има по-глобален поглед към темите“, посочи Катя Христова.
Тя посочи, че утре ще се вземе решение от председателите на двете комисии и няма да има публична процедура като прогнозира положителен резултат за българския кандидат.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …