събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / На прага на четвъртата индустриална революция

На прага на четвъртата индустриална революция

XXI век е векът на четвъртата индустриалната революция. Според най-големите в световния технологичен напредък и бизнес това е времето на промените – в областта на изкуствения интелект, телекомуникациите, финансовите услуги, здравеопазването. Новите технологии навлизат във всички сфери на живота и ще променят самия ни начин на мислене, като вземат неизбежни жертви.

Според публикация на Световния икономически форум над пет милиона работни места ще бъдат закрити до 2020 г. заради налагането на изкуствения интелект и роботизирането на производствените процеси. Подобно на всички революции, и тази ще бъде разрушителна.

Дигиталните технологии вече разтърсиха медиите и търговията на дребно, така както памучните фабрики унищожиха тъкачния стан и Model T на Форд остави ковачите без работа. Но бъдещето, според Албена Антонова, е позитивно – стига да се научим да се адаптираме към новото:

Как инoвaциите ще се пренесат oт лaбopaтopиитe диpeĸтнo в нaшия дoм и какво означава това за България – чуйте в разговора на Олга Узунова с нея:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …