събота , 23 юни 2018
Начало / Жива връзка / На 8 декември България и светът говорят за…

На 8 декември България и светът говорят за…

България говори за…

Започна делото за пожара в тютюневите складове в Пловдив. На 20 август огнената стихия изпепели четирите сгради, които имат архитектурна и историческа стойност, а три месеца и половина след инцидента за палежа пред съда в Пловдив бе изправен единственият обвиняем – клошарят Любомир Данчев.

Към този момент паметникът на културата тъне в разруха, а емблематичната улица „Иван Вазов“ е затворена от мерки за сигурност. Пловдивчани не вярват, че виновник за инцидента е бил клошарят, тъй като това е бил единствения му дом.

Прокуратурата разследва също дали чиновник от общинската администрация може да има вина заради неупражнен надзор на паметниците на културата.

Светът говори за….

В неделя македонците гласуват на извънредни парламентарни избори, които трябва да сложат край на продължилата близо две години политическа криза в страната. Кризата започна след скандал за подслушване на над 20 хил. души, който извади хиляди граждани на протест. След месеци настоявания за оставка и натиск от ЕС, Никола Груевски подаде оставка.

В еМисия България балканистът Костадин Филипов прогнозира, че ако управляващата партия отново вземе властта, това може да хвърли страната в нова, сериозна протестна вълна. Припомнете си интервюто в сайта ни – http://www.bitelevision.com/kostadin-filipov-prognozira-protestna-valna-ako-upravlyavashtata-partiya-specheli-izborite-v-makedoniya/.

Чуйте и другите актуални теми и събития в Новините на Би Ай Ти:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …