петък , 18 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / На 24 май Путин поздрави Георге Иванов за славянската писменост, дошла от македонските земи
PUTIN

На 24 май Путин поздрави Георге Иванов за славянската писменост, дошла от македонските земи

Честит празник на всички, които говорят и пишат на български език. Честит 24 май. Празникът се отбелязва не само в България, но и навсякъде по света.

Очаквайте в днешното издание на еМисия България на живо подготовката за наградите за театрално изкуство АСКЕЕР, приемът за деня на словото в Националния исторически музей, който се дава от президента, както и връзки с наши сънародници от Ню Йорк и Париж, които вече почетоха празника на буквите в българските училища там. За първи път и президентът Радев поздрави всички с 24 май.

Междувременно руският президент Владимир Путин се обърна в Кремъл към македонския президент Георге Иванов по време на посещението му като заяви, че днес е денят на славянската писменост. „А тази писменост е дошла при нас именно от македонските земи“, заяви руският президент по време на официалната визита на македонския му колега.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

uchenichka

Ученичка развенчава митовете за Северозапада

17 годишно момиче от Враца показва забележителностите на Северозападна България. Тя е автор на уебсайта …

3 Коментари

  1. Дървосекачът

    Вижте, Хора….- ЗАЕ…тиит ги Вси’наште’ задунайские гаулайтеря !
    … И ! – я Публично да Експулсираме на ДнешенКремъл пасоля !!!
    (Да – Макаров .)

  2. Ако бяхме нормална държава (със смел министър-председател), щяхме веднага да изпратим официална протестна нота. Обаче ние не сме нормална държава, и вместо смел министър-предсетадел, имаме една страхлива мутра със сърчице на врабче.

  3. Поредната кремълска провокация към България.