понеделник , 19 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / На 24 май: Дари любима книга за библиотеки и читалища

На 24 май: Дари любима книга за библиотеки и читалища

Преди година, на 24 май, Сдружението за градски читални започна дарителска кампания за събиране на книжната колекция на Читалнята в София.

Председателят на сдружението Александър Шпатов разказа, че кампанията ще продължи и тази година заради успешния ѝ старт. Идеята е да се съберат книги, които ще бъдат дарени на нуждаещи се читалищни и училищни библиотеки в страната.

„Организираме дарителска кампания на 24 май, с която целим да съберем колкото се може повече хубави и нови книги. Много често хората отиват и даряват на библиотеките книги, които не знаят какво да правят и разчистват библиотеката си. Понеже има традиция да не се хвърлят книги, хората вместо да ги хвърлят на буклука, ги оставят на читалищата с идеята, че някой друг би ги прочел“, посочи Шпатов.

Той е категоричен, че е идеята обаче е хората да споделят ресурсите си, а ако си прочел книга, която ти е харесала, да я дариш на библиотека, където има начин да достигне до други хора.

Можете да дарите любима книга в Читалнята в Градската библиотека в столицата, а срещу дарението ще получите и символичен подарък.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …