събота , 22 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / На 24 май: Дари любима книга за библиотеки и читалища
CHITALNI картинка 3

На 24 май: Дари любима книга за библиотеки и читалища

Преди година, на 24 май, Сдружението за градски читални започна дарителска кампания за събиране на книжната колекция на Читалнята в София.

Председателят на сдружението Александър Шпатов разказа, че кампанията ще продължи и тази година заради успешния ѝ старт. Идеята е да се съберат книги, които ще бъдат дарени на нуждаещи се читалищни и училищни библиотеки в страната.

„Организираме дарителска кампания на 24 май, с която целим да съберем колкото се може повече хубави и нови книги. Много често хората отиват и даряват на библиотеките книги, които не знаят какво да правят и разчистват библиотеката си. Понеже има традиция да не се хвърлят книги, хората вместо да ги хвърлят на буклука, ги оставят на читалищата с идеята, че някой друг би ги прочел“, посочи Шпатов.

Той е категоричен, че е идеята обаче е хората да споделят ресурсите си, а ако си прочел книга, която ти е харесала, да я дариш на библиотека, където има начин да достигне до други хора.

Можете да дарите любима книга в Читалнята в Градската библиотека в столицата, а срещу дарението ще получите и символичен подарък.

Вижте също

koli

Бъдещето на автомобилната индустрия е в електромобилите

Възможно ли е бъдещето днес? Националният доверителен екофонд отпусна 1 милион и 300 хиляди лв …