петък , 16 ноември 2018
Начало / Новини / На 103 години почина дядо Добри, съдът върна на работа кмета на Септември Марин Рачев и още в късните новини на 13 февруари

На 103 години почина дядо Добри, съдът върна на работа кмета на Септември Марин Рачев и още в късните новини на 13 февруари

На 103 години почина дядо Добри, известен още като светецът от Байлово. Той беше един от най-големите частни дарители на български храмове. Поклонението ще бъде утре в църквата в Байлово.

Столичната община има възможност да финансира видеонаблюдение в детските градини. В 50 детски заведения това вече е направено, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. В 80% от детските градини има външно видеонаблюдение.

Апелативният специализиран съд върна на работа кмета на Септември Марин Рачев и общинския служител Станой Милов. Миналата седмица Специализираният съд ги отстрани от длъжност, с мотивите че могат да попречат на разследването.

Близо 10 задържани след специализирана акция на полицията и жандармерията в Казанлъшко. Операцията е започнала на улица Гладстон към 10 часа. Разбита е група, която се е занимавала с разпространение на наркотици. По време на обиските е открита марихуана. Акцията е на ГДБОП. Освен в Казанлък маскирани въоръжени полицаи са претърсвали и къщи в селата Енина и Крън.

Възможни са нови протести на общинските болници. Това каза доктор Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници. В момента по места се организират подписки, тъй като след последния протест нищо не се е променило, допълни той. От срдружението поискаха финансова помощ от държавата.

Мартин Шулц подаде оставка като лидер на германската социалдемократическа партия. Тя влиза в сила незабавно. Поста му ще бъде поет временно от председателя на парламентарната група на социалдемократите Анреа Налес. На 22-ри април ще се проведе извънреден конгрес, на който ще гласува дали тя да поеме лидерския пост на партията.

Разривът в отношенията между Съединените щати и Турция се задълбочава. Властите в Анкара решиха да преименуват улицата, на която се намира американското посолство на “Маслинова клонка” – името, което носи и военната им операция срещу подкрепяната от Вашингтон коалиция в Сирия.

подробности по тези и още теми гледайте в късната емисия новини на Би Ай Ти,

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …