петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Музиката на „Етнотикс“ на живо в Би Ай Ти

Музиката на „Етнотикс“ на живо в Би Ай Ти

Уникален български женски квартет гъдулки смесва етно, поп и рок ритми в прекрасна екзотична комбинация.

В студиото на еМисия България гостуваха Любомира Павлова – вокал, и Калоян Павлов – перкусионист и фронтмен на групата „Етнотикс“. Те представиха свои произведения на живо за зрителите на Би Ай Ти.

В групата участват още младите музиканти Деница Христова, Десислава Тодорова, Деница Дончева, Латина Буневска и Александър Кирилов. Тя е сформирана по идея на продуцента им Асен Павлов през 2014 г, а заедно с композитора Ангел Добрев се създава цялостната й визия.

Първите си стъпки на сцената „Етнотикс“ правят в спектакъла „Траките“, където изпълняват музиката към Първа легенда – „Орфей и Космосът“, и в спектакъла “Ние Българите” в зала 1 на НДК.

Репертоарът на групата включва както традиционни фолклорни произведения, така и съвременни версии на българска основа с етно, джаз и рок звучене.

Имаме авторски парчета, които бяха създадени още в началото, подготвяме и кавъри на известни песни, подбирайки ги според другите световни стилове музика, като задължително ги смесваме с фолклора ни, обясни Калоян.

Малко трудно е това съчетание, тъй като гъдулката е доста лиричен инструмент, а перкусиите и соло китарата са доста по-твърди, каза и Любомира.

Калоян разказа и за интересния инструмент ханк, който беше донесъл в студиото, като демонстрира на живо звученето му, което по думите ми е доста лирично. Любомира пък попя на негов фон.

Чуйте какво разказаха и какво изсвириха музикантите в еМисия България:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …