вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Мусала през уикенда – като на разпродажба в мол

Мусала през уикенда – като на разпродажба в мол

През почивните дни хората бягат от градовете и търсят почивка в планината или на морето. Учудващо е, че много туристи на всякакви възрасти – от малки невръстни деца до 80-годишни пенсионери, се изкачват на връх Мусала.

Потокът се увеличава и през почивните дни е като на разпродажба в мол, разказа новият водещ на предаването „Епизод“, колегата Златимир Йочев. За съжаление обаче, в планината ходят и хора, които не уважават природата и не я опазват.

„Дразнят ме тези неща. Докато пътуваме, се връщаме с повече багаж – прибираме боклуци в раниците, които изхвърляме по-късно. В пещери хората си чупят сталактити и сталагмити, които се оформят за стотици хиляди години“, потресен е Йочев.

По пътя си към върха той видял всякакви хора – от опитни планинари до мъже с официални костюми, папийонки и пури. „Отишли са на върха, за да си сменят профилните снимки във Фейсбук“, коментира Йочев.

Наблюденията му показват, че 90% от хората, които е срещнал по пътя, не са имали застраховка, слънцезащитни продукти и не са носили достатъчно течности.

За да бъдете спокойни по време на преход, Йочев съветва да се подготвите добре. Най-необходимо е да носите удобни обувки, раница, спортен екип, повече течности, очила, шапка, светли дрехи и яке.

Йочев разказа и за една нова инициатива – концерт на връх Мусала. Повече за събитието и подробности за добрата подготовка за една спокойна почивка в планината, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …