вторник , 19 юни 2018
Начало / Жива връзка / МОН отчете свършената работа

МОН отчете свършената работа

Извън доклада на цялото правителство, служебният министър на образованието Николай Денков също отчете свършеното през мандата си. Според него са изпълнени поставените основни приоритети, но остават още нелеки задачи за следващия етап. Служебният министър на образованието Николай Денков отчете свършеното през краткия си мандат.

Според него са изпълнени поставените основни приоритети, но остават още нелеки задачи за следващия екип. Един от приоритетите на служебния екип на министерството на образованието бяха преговорите с Европейската комисия за замразените средства по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Докладът на комисията съдържаше 14 точки, 6 от които – критични.

Служебният екип реагира бързо и изготви план за действие, в резултат на който финансовата корекция остава частична, а няма да е върху цялата договорена супа по приоритетните оси за образование.
Проектите вече са изпълнени и бенефициентите няма да бъдат засегнати. Предстои много работа обаче по друга забележка на европейската комисия.

Сред останалите приоритети на служебният екип бяха изменения в закона за развитие на академичния състав, успешното организиране на матурите след 7-ми и 8-ми клас, както и актуализирането на учебниците за 2-ри и 6-ти клас за следващата учебна година.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …