събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Момчил Инджов: Политическата класа в Латинска Америка е проядена от корупция

Момчил Инджов: Политическата класа в Латинска Америка е проядена от корупция

Политическата класа в Латинска Америка е проядена от корупция.

С тези думи журналистът от „Клуб З“ Момчил Инджов коментира политическото напрежение в Бразилия и Венецуела.

Той посочи, че според наблюдатели краят на кариерата на президента на Бразилия Дилма Русеф е дошъл, защото тя е отстранена за 180 дни. Инджов отбеляза, че за тези 6 месеца тя няма да има възможност да се среща с високопоставени държавни лидери, както и да открие дългочаканите игри в Рио.

„Големият проблем в Бразилия е в политическата култура, а не в това дали е свалена Дилма и кой ще дойде на власт“, каза още журналистът и добави, че единствените обвинения срещу нея са за манипулиране на бюджета.

„Проблемът е, че тя си е затваряла очите за корупцията и случващото се през целия ѝ първи мандат“, заяви Инджов.

Той направи и сравнение между лидерите на Бразилия и Венецуела, където президентът Николас Мадуро обяви извънредно положение, а икономиката е в катастрофално състояние.

„Дилма Русеф все пак е човек с отговорност – тя няма да позволи да се пролее кръв и ще се оттегли, но такъв не е Николас Мадуро и хората около него, защото те са готови да се пролеят реки от кръв, за да останат на власт“, каза Момчил Инджов.

Той посочи още, че най-големите опасения са, че във Венецуела може да се стигне до кървава гражданска война.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …