събота , 19 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Могат ли българите да си позволят почивка и екскурзия през лятото
pochivki

Могат ли българите да си позволят почивка и екскурзия през лятото

И докато депутатите вече са направили плановете си за лятото, всеки втори българин не може да си позволи повече от седмица отпуск извън дома, в рамките на година. Това сочат данните на Евростат, в изследване направено на територията на целия Европейски съюз. Данните на агенцията синтезира репортерът ни Константин Динчев.

33 дни. Толкова ще имат на разположение депутатите, за да разпуснат по време на своята ваканция. А повечето от тях са избрали да почиват на родното Черноморие, което за някои дори се е превърнало в традиция.

Общо 1/3 от гражданите в общността не могат да си позволят и една седмица отпуск извън дома през годината, сочат данните на Евростат за 2016-та.

В България, хората които не могат да си позволят повече от седмица отпуск са 56,4%. За сравнение – в Румъния те са 66,6% на сто. Най-малък е този процент в Швеция, следвана от Люксембург и Дания. В другия край на класацията, освен Румъния и България, се нареждат Хърватия, Гърция, Кипър и Унгария.

Вижте също

ico

И спортният свят скърби за жертвите в Барселона. Стоичков отправи специално послание към жителите на града

Целият спортен свят изказа съпричастност към трагедията в Барселона. Най-напред каталунският футболен клуб изрази дълбоката …