неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Модата на 20 век в нова българска книга учебник

Модата на 20 век в нова българска книга учебник

Книга за модата е събрала стиловите особености на всяко едно десетилетие от миналия век чак до наши дни.

„Време и стил“ е може би и първата българска книга, посветена на модата от 20 век, като може да се използва и като учебник от студентите в Националната художествена академия.

Книгата е любопитна за всеки, който иска да разбере модата в по-широк контекст. Пижамата, минижупът, панталонът, униформата – зад обикновените днес вещи стоят често невероятни истории, свързани с войни и революции, музика и литература.

За изследването в еМисия България България разказаха дизайнерката и преподавател Мариела Гемишева и дизайнерът Иван Гинчев.

Това е много специфично изследване за 20 век, подзаглавието е „Контури на модата“, тъй като материята е необятна, казва Гемишева.

Според нея то може да послужи за фундамент на всеки, който реши професионално да се занимава с мода и иска да се научи да избира, а не да се подчинява на тенденциите.

Какво е фаст фешън, завръщат ли се тенденциите от миналото, глобализира ли се модата – чуйте в разговора:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …