петък , 20 юли 2018
Начало / Код 11-13 / ММА бойците – гладиаторите на новото време

ММА бойците – гладиаторите на новото време

ММА боецът Даниел Илиев и треньорът по муай тай Веселин Веселинов гостуваха в студиото на Код 11-13 и направиха кратка демонстрация за концентрация на боеца и бой със сянка. „Разликата с бокса е, че има колена. А боксът включва само ръце. Тук имаме удари само с колена, можеш да хванеш крака след еднократен удар“, обясни Веселинов. В България има и много жени, които се състезават.
Илиев и Веселинов обясниха, че се връщат от състезание, което е било с участието на трима българи. Илиев разказа, че се готви и за важни мачове.

„Трябва да има дисциплина. Имам изисквания, които той спазва. Тренира се двуразово по два часа – сутрин и вечер. Човек може и да се забавлява, но не до късно. Преди състезанието се правят диети, спаринги, двуразови тежки тренировки“, обясни треньорът.

„Преди последното състезание трябваше да сваля 4 кг и бях на диета. Може да се постигне добра форма и без химия с добро хранене. През последните години много се затегна контролът върху допинга“, категоричен е състезателят.

„Майка ми това ми каза наскоро: Какво хубаво момче те родих, на какво се направи? Изкривих си носа“, сподели Даниел Илиев и добави, че семейството му и близките му го подкрепят. Веселинов посочи, че бойните спортове в България са много модерни.

Чуйте целия разговор с Даниел Илиев и Веселин Веселинов в следващото видео:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …