събота , 25 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / ММА боец и детска учителка – мисия възможна
SPORT_MMA_DOGANOVA картинка 4

ММА боец и детска учителка – мисия възможна

Анита Доганова е доказателството, че е напълно възможно да бъдеш успешен ММА боец и детска учителка. С нея ви срещаме тази седмица в „Спорно за спорта“.

Винаги съм се занимавала със спорт. Бойните спортове дойдоха на малко по-късен етап в моя живот. Бях почти на 20-21 години, когато започнах да се занимавам с ММА, призна младата учителка.

Тя преминава през редица спортове от плуване, волейбол, бокс и накрая ММА, който се превръща в нейна страст и начин на живот.

ММА е доста комплексен спорт, който развива всяка една част от тялото, което допринася за доброто ми здравословно състояние, мотивира Анита Доганова заниманията си с бойния спорт. Признава, че не се притеснява да спортува ММА. Привлича я атрактивността на спорта и това, че разчиташ само на себе си на ринга.

Доганова разказа, че в България много малко жени се занимават с ММА, което я кара да търси достойни съперници в чужбина.

„Родителите на децата в детската градина, където работя, знаят с какво се занимавам и го приемат. Спортът ми помага да бъде по-спокойна, по-концентрирана и дисциплинирана в работата ми с децата, което е от голямо значение“, признава младата Анита Доганова.

Категорична е, че на ринга е доста по-лесно, отколкото в работа с малки деца, където се изисква повече усилия и всеотдайност.

Вижте също

SPORT_TALANT картинка

Представяме ви Димитър Исаев – голямата надежда на скоковете във вода

„Много елегантен и красив спорт. Така мисля, че е най-добре да се опише“, казва младата …