неделя , 22 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Младият предприемач Христо Тенчев, номиниран от „Форбс“, за успеха и игрите
PREDPRIEMACH картинка

Младият предприемач Христо Тенчев, номиниран от „Форбс“, за успеха и игрите

Младият предприемач и създател на компютърни игри Христо Тенчев е един от двамата млади българи, отличени в престижната класация на сп. „Форбс“ за най-успелите предприемачи в социалната сфера в Европа под 30-годишна възраст миналата година.

Тенчев гостува в еМисия България, където разказа за работата си и радостта от отличието.

Той е отличен в категорията социално предприемачество заради работата си със Светлин Наков в известния Софтуерен университет, на който е съосновател.

Още от 18-годишен той е съосновател и на компанията за видеоигри XS Software, с над 5 млн. евро печалба на година.

Според Тенчев частният университет, който вече е обучил хиляди студенти, е от огромно значение за подготовката на качествени ИТ кадри, от които българският пазар страшно много се нуждае. Предстои им да започнат обучение и на деца от 6 до 9 години, а след това и от гимназиалния курс.

Едно от най-хубавите неща е, че всички номинирани от „Форбс“ влизат в обща затворена онлайн група, където могат да продължат да общуват, да обменят опит и идеи, казва предприемачът.

По думите му у нас има няколко студиа за правене на игри, сред които и тяхното, които разработват много добри игри на световно ниво, както и по-малки студиа, които имат изключително качествена продукция.

Христо се занимава с програмиране още от дете, а първата си сериозна игра създава в 12 клас. Прави го и до днес и не смята, че игрите стимулират насилие.

Какви качества са нужни за социалното предприемачество, каква е модата в игрите и как се успява – чуйте целия разговор:

Вижте също

KLETVA_TRUMP_1 картинка

„Новият президент“: Доналд Тръмп встъпва в длъжност

Със специалното издание „Новият президент“ на Би Ай Ти проследи на живо встъпването в длъжност …

Един коментар

  1. ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВА ИГРА ИМА CLASSIC SOFIA WARS ТАМ Г-Н ХРИСТО ТЕНЧЕВ Е ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР В ТАЗИ ИГРА ИМА ОБИДИ ЗАПЛАХИ ИГРАЯТ ДЕЦА НО ВАЖНО Е ВИКТОР КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА ИГРАТА ДА ВЗИМАТ ПАРИТЕ КОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ МЕРКИ ЗА ТАЗИ ИГРА ХАКВАТ СЕ ЕМЕЙЛИ ИЗТОЧВАТ СЕ КАРТИ ДОКОГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *