понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Младият предприемач Христо Тенчев, номиниран от „Форбс“, за успеха и игрите

Младият предприемач Христо Тенчев, номиниран от „Форбс“, за успеха и игрите

Младият предприемач и създател на компютърни игри Христо Тенчев е един от двамата млади българи, отличени в престижната класация на сп. „Форбс“ за най-успелите предприемачи в социалната сфера в Европа под 30-годишна възраст миналата година.

Тенчев гостува в еМисия България, където разказа за работата си и радостта от отличието.

Той е отличен в категорията социално предприемачество заради работата си със Светлин Наков в известния Софтуерен университет, на който е съосновател.

Още от 18-годишен той е съосновател и на компанията за видеоигри XS Software, с над 5 млн. евро печалба на година.

Според Тенчев частният университет, който вече е обучил хиляди студенти, е от огромно значение за подготовката на качествени ИТ кадри, от които българският пазар страшно много се нуждае. Предстои им да започнат обучение и на деца от 6 до 9 години, а след това и от гимназиалния курс.

Едно от най-хубавите неща е, че всички номинирани от „Форбс“ влизат в обща затворена онлайн група, където могат да продължат да общуват, да обменят опит и идеи, казва предприемачът.

По думите му у нас има няколко студиа за правене на игри, сред които и тяхното, които разработват много добри игри на световно ниво, както и по-малки студиа, които имат изключително качествена продукция.

Христо се занимава с програмиране още от дете, а първата си сериозна игра създава в 12 клас. Прави го и до днес и не смята, че игрите стимулират насилие.

Какви качества са нужни за социалното предприемачество, каква е модата в игрите и как се успява – чуйте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВА ИГРА ИМА CLASSIC SOFIA WARS ТАМ Г-Н ХРИСТО ТЕНЧЕВ Е ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР В ТАЗИ ИГРА ИМА ОБИДИ ЗАПЛАХИ ИГРАЯТ ДЕЦА НО ВАЖНО Е ВИКТОР КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА ИГРАТА ДА ВЗИМАТ ПАРИТЕ КОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ МЕРКИ ЗА ТАЗИ ИГРА ХАКВАТ СЕ ЕМЕЙЛИ ИЗТОЧВАТ СЕ КАРТИ ДОКОГА