понеделник , 22 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Младият депутат Михаил Христов за каузата „хора с увреждания“: Не ние сме длъжни на държавата, тя е длъжна на нас

Младият депутат Михаил Христов за каузата „хора с увреждания“: Не ние сме длъжни на държавата, тя е длъжна на нас

Властта тежи и въздухът в Народното събрание е по-тежък, има напрежение, но се свиква. За мен това е работа, за която се получава заплата.

Това заяви едни от най-младите депутати в парламента – Михаил Христов от БСП, бивш параолимпиец и многократен шампион. Сега той е част от парламентарните комисии по младежта и спорта и социалната политика.

Това е ново поприще за мен, но целта ми винаги е била да помагам на обществото и да го променям, като преди политиката водех мотивационни лекции основно сред деца, но и сред възрастни, разказа той.

Една от каузите на Михаил Христов са хората с увреждания,

които у нас по думите му са 800 хил. Младежът призна, че вече е търсен по такива въпроси от редица неправителствени организации.

Христов, който е с ампутирани ръце, подчерта, че лично е изпитал тежестта на техните проблеми, като липсата на лични асистенти, помощни средства и други възможности, които да интегрират и да изкарат хората с увреждания от домовете им. Не ние сме длъжни на държавата, а тя е длъжна на нас, няма какво да крием, категоричен е той.

Вижте целия разговор с Михаил Христов:

Вижте също

Подпалиха колата на екоактивиста Петко Петков в Стара Загора. Кой и защо стои зад това?

Днес стана ясно, че снощи е била подпалена колата на екоактивиста Петко Петков от Стара …