сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Млади българи вдъхновяват с 41 причини да останете в родината

Млади българи вдъхновяват с 41 причини да останете в родината

Александър Хинков, Калоян Гаджев и Венко Добрев са трима млади българи, които търсят позитивните примери в България и вдъхновяват все повече хора да останат в родината си или да се завърнат в нея. Те стоят зад сайта uspelite.bg, в който можете да намерите интервюта, разкази от първо лице и положителни новини за успели българи по света и в родината с различни съдби, професии и интереси.

Александър Хинков разказа, че проектът е на повече от три години и половина и всичко около него е започнало като хоби. „Искахме да вземаме интервюта от вдъхновяващи млади хора и да ги споделяме с други българи. Някои хора развиват себе си, за да бъдат те вдъхновението за другите. Ние подходихме по друг начин – искахме да съберем историите на другите и да ги споделим“, разказа в еМисия България Александър Хинков.

„Вдъхваме надежда в хората. На мен лично ми е писнало да слушам хората да се оплакват и нищо да не вършат“, коментира той.

Венко Добрев обясни, че в момента с проекта се занимават около 20 души, напълно безвъзмездно. Една от статиите, събрали най-голяма популярност и споделяни над 30 000 пъти във Фейсбук, е озаглавена „41 причини да напуснеш България“. „Идеята се роди случайно и на шега. Статията е вдъхновена от един чуждестранен материал за туризма във Франция. Самата статия няма за цел да представи някаква солидна аргументация, но кара хората да се замислят за нещата, които са ни пред очите и сме ги приели за даденост“, обясни Добрев.

„Положителните примери са много и те са нашият генератор на енергия“, категоричен е Хинков. Според Калоян Гаджев отговорност за негативизма имат и медиите. Той е на мнение, че медиите трябва да бъдат по-ангажирани с проблемите и не само да ги отразяват, но и да предлагат възможни решения.

Те имат и друга идея, която ще носи името „Ремисия новини“. „Ще се борим с негативните новини по националните телевизии, но целта е да създадем един обществен дебат и да дадем на хората глас – да кажат какво искат да гледат по телевизията“, обясни Хинков.

„Интервютата са най-важната рубрика и вдъхновява най-много хора. Освен новини имаме и поле, което е за изява на млади таланти. В рубриката „От сърце“ ще откриете лични разкази, които могат да ви докоснат“, разказа Хинков.

Вижте позитивните послания на тримата българи и причините, поради които самите те са решили да останат да живеят в България в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …