вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Млади архитекти: Как да се промени архитектурният облик на София

Млади архитекти: Как да се промени архитектурният облик на София

Как трябва да се промени градската среда в София, кои са проблемите на столицата и ще може ли новият главен архитект да се справи с тях – това коментират архитект Павел Янчев и Гергин Борисов от гражданската инициатива „Спаси София“.

Според Павел Янчев проблемът на главния архитект в оставка Петър Диков е, че в него е фокусирана голяма власт.

„Това рефлектира и се случва така, че няма велоалеи, няма тротоари. Това, което се опитваме да направим е задълженията на главния архитект да бъдат разделени. Визията за облика на столицата да отиде в нова структура, ориентирана и към гражданите. Реформата трябва да започне веднага с избора на новия главен архитект“, смята Янчев.

По думите на Гергин Борисов големият проблем на общината е, че тя прави нещо, което си е наумила без да се замисли за интересите на хората, а след недоволството на гражданите се впуска в обяснителен режим.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …