петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Младежи помагат на връстници да си намерят работа
Графика: BiT

Младежи помагат на връстници да си намерят работа

След икономическата криза през 2008 година милиони младежи се оказаха изключени от пазара на труда и от системата на образование. Вече няколко години европейските правителства и институции се опитват да се справят с високите нива на младежка безработица. Но в страни като Испания, Гърция и Хърватия тя остава над 40 процента.

В България броят на безработните младежи е два пъти по-малко, но остават много нерешени въпроси. „Младите срещу младежката безработица“ е проект, който събира хора от няколко български града, които създават свой план за повишаване на младежката заетост.

Стефани Босева, която е част от проекта, коментира в еМисия България, че програмите, свързани с младежка безработица, не са добре комуникирани с младите хора и те не знаят как да се възползват от тях. Много от тези програми не са и достатъчно ефективни. „Проблемът е комплексен – не са адресирани добре, не са добре разписани, политиките са остарели и не отговарят на изискванията на пазара на труда“, добави тя.

67 гледания

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …