петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Младен Петков от Ню Йорк: Ирина Бокова се представи като абсолютен хуманист

Младен Петков от Ню Йорк: Ирина Бокова се представи като абсолютен хуманист

Във вторник започна неформалното изслушване на кандидатите за поста генерален секретар на ООН. Неформални дискусии се правят за първи път в историята на организацията. Целта на изслушванията е по-голяма прозрачност при избора пред медиите по света.

Какво се случва на изслушванията на кандидатите за генерален секретар на ООН, коментира в пряко включване от Ню Йорк Младен Петков, кореспондент на БНР в САЩ.

„Това бе много интригуваща възможност да видим как се провежда интервю при избора на генерален секретар на ООН. Изборът ще бъде уникален, тъй като за първи път има възможност жена, и то от Източна Европа, да заеме поста. Ирина Бокова показа, че е готова да се занимава с управление на огромна международна организация. Тя показа, че има квалификации и работата ѝ в ЮНЕСКО помага. Тя се представи като абсолютен хуманист по време на изслушването“, отбеляза Младен Петков.

Той посочи още, че е било интересно, че Ирина Бокова не е засегнала въпроса за териториалната цялост на Украйна.

По думите му е възможно да се очаква евентуално вето на Америка, тъй като тя се приема като фаворит на Москва

„Има възможност и Кристалина Георгиева да се включи, макар и неподкрепена от българското правителство“, допълни журналистът.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …