четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Млад доброволец иска да създаде „библиотека на колела“

Млад доброволец иска да създаде „библиотека на колела“

Какво кара един млад мъж като Александър Караджов, който се занимава с благотворителна и доброволческа дейност, да събира книги, които с автомобил да разнася из Родопите?

За последния си проект – „библиотека на колела“, разказа самият Александър в предаването еМисия България на Би Ай Ти.

„Тази е най-новата ми и моя любима идея. Искам да създадем пътуваща библиотека, която няма да бъде само за Родопите, а ще обикаля из страната. Идеята е да започнем от най-изоставените и забравени погранични райони , където живеят хора, които искат да четат, но нямат възможност да се докоснат литературните произведения по една или друга причина – дали защото няма библиотеки в селата и градовете, или просто поради липсата на финанси“, сподели младият мъж.

Той е убеден, че „библиотеката на колела“ ще достигне до повече хора, като буквално спре пред домовете им.

„Аз съм идеалист и вярвам, че тази инициатива ще може да се разрасне“, добави Александър.

Младият мъж сподели, че самият той е фен на приключенската литература, но идеята му е в пътуващата библиотека да има доста широка гама от произведения.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …