понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Митко Щерев – един самотен глас срещу успеха ни на „Евровизия“

Митко Щерев – един самотен глас срещу успеха ни на „Евровизия“

Второто място на Кристиян Костов на „Евровизия“ предизивка поредица от възторжени реакции. Един глас обаче – на композитора Митко Щерев – застана самотно против този успех.

„Ако имаше класация за певци, нашият изпълнител нямаше да влезе и в десятката. Неговата песен е един радиохит, семпла песен с хитов елемент, която не е за такъв фестивал. Това не са песни, които се пеят от големи изпълнители. Те не дават възможност на един певец да си покаже гласовите данни“, коментира той.

Успеха на Кристиян композиторът обясни с младостта и с визията му, която по думите му „се движи някъде между той и тя“, а това според него е едно от най-скандалните и интересни неща в попмузиката.

Този конкурс не е за певци, а за композитори, но се получи парадоксална ситуация, в която двама чужди композитори спечелиха второ място за българска песен, обърна внимание Щерев.

Според него това е абсурд, тъй като България си има собствена попмузика и композитори, които биха могли да покажат сами нивото ни, вместо с пари на българския данъкоплатец да „храним“ чужди творци.

Той е и на мнение, че е крайно време в България да се разреши само едно гражданство, за да се „решат много неюа“, вкл. според него и в случая с Кристиян.

Чуйте още от аргументите на композитора Митко Щерев, както и коментара му за други скандали около името му, вкл. споровете му с Лили Иванова. За естеството на попмузиката, парите в нея и бъдещето на младите творци – гледайте цялото интервю:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

4 коментара

  1. Минаваща

    Не бе, хора… той е искрен. Просто е старомоден. Наистина не би било лошо БЪЛГАРСКА песен да е спечелила второто място, а не песен, написана от чужд автор, и наистина има български автори, които биха написали по-хубава песен.. това животно „Евровизия“ обаче не е нищо друго, освен игра, и в нея не можеш да се вмъкнеш с качество. А с други неща и нашите са ги напипали отлично. Чуждестранни екипи и пр… Целият свят се развива по този начин във всяка сфера. Спорт, изкуство…

  2. Хайде стига с тази завист вече… на пазара се търси визия като на Кристиян и нова модерна музика каквато има в неговото изпълнение.с
    С композитори от каменната ера няма нужда да приемаме мнение, да си го оставят за себе си… защото много добре видяхме. в предишните конкурси на кое място бяхме с музика сътворена от някои наши композитори,които композират още във вълната на старата гнила комунистическа естрадна мелодия. Този вид музика е бита карта, разберете го най-сетне и спрете да давате неадекватно мнение. Вашето време свърши, дойде новото и това е, колкото и да ви е мъчно, ще си останете само с дрънканиците си.

  3. както винаги точен и без да му пука казва това , което си мислим 90 % от българите , но заради патриотичната вълна , която е в момента модна мълчим като гъзове.

  4. Дребна старчески, завислива,комплексирана душичка.