вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Мистерии в ценообразуването – инж. Славчо Савов, според когото ремонтът на „Ечемишка“ струва едва 85 хил. лв.

Мистерии в ценообразуването – инж. Славчо Савов, според когото ремонтът на „Ечемишка“ струва едва 85 хил. лв.

Моята сметка показа 144 хил. лв. грубо, без да включваме чиста печалба за фирмата, но впоследствие се оказа, че тези 62-3 хил. лв. за прожекторите не влизат в нея, така че моята сметка отива грубо на

85 хил. лв. без да включваме чиста печалба за фирмата – това е сметката на инж. Славчо Савов за цената на ремонта на тунел „Ечемишка“, за който държавата плати 390 хил. лв.

Той обясни, че първоначално е пресметнал 144 хил. лв., но след това се е оказало, че в ремонта не влизат прожекторите, така че трябва да се извадят още около 62-3 хил. лв. – до 85 хил.

Инженерът е категоричен, че е включил всичко в цената.

Не искам да коментирам печалбата на фирмата, нека хората сами преценят дали е нормално тя да бъде разликата между 85 и 390 хил. лв., каза той.

Савов подчерта, че го е възмутила единствено цената, докато изпълнението на ремонта според него е много добро за краткия срок, в което бе извършено.

Основните проблеми в обществото идват от страх и безразличие, каза той в отговор на въпроса не се ли страхува да говори истината.

Чуйте целия му коментар за съмнителното ценообразуване в строителството и обществените поръчки у нас във видеото долу:

„Просто Диков“ ще следи и друг случай, за който Сашо Диков спомена в началото на разговора – с ремонта на малката църквица „Св. Рождество Богородично“ в село Миланово, община Своге.

За нея норвежка фондация е отпуснала близо 700 хил. лв. Ремонтът още не е завършил, но 80 на сто от парите са усвоени., като не е ясно как и за какво са били похарчени.

Диков е разговарял с новата областна управителка, която бе поставила тридневен срок да й бъдат представени всички отчети по ремонта – такива обаче и до днес няма.

От първончалния план на отчета обаче става ясно, че участниците са получавали „фантастични“, по думите на водещия, цени, както и цени на ремонта.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Чудесен бай Славе ! “ Право куме в очи „