петък , 25 май 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Мисия Лондон: Какво се случи на срещата с премиера

Мисия Лондон: Какво се случи на срещата с премиера

„Срещата с премиера Бойко Борисов в Лондон мина при високи страсти, поради което са възможни много повествувания. Моето впечатление като човек, който беше в тълпата, а то бе тълпа, тъй като нямаше седящи места, а всички ние бяхме на крака пред премиера и двама от неговите министрите. Това създаде проблем, тъй като за срещата се бяха записали 250 души. Хората си тръгваха на талази през цялото време. Само микрофонът на премиера работеше, а всички останали трябваше да викаме“, разказа впечатленията си Мария Спирова в предаването еМисия България на Би Ай Ти.

„Хората бяха тревожни. Основните теми, около които разговорът се въртеше, бяха съдбините на българската диаспора във Великобритания, ако тя реши да се отцепи от ЕС. По този въпрос почти изцяло се изказваше министър Митов. А господин Борисов каза, че не може да каже на Дейвид Камерън какво да прави със законите в собствената си държава“, каза още Спирова.

По думите ѝ някои от присъстващите са изпитали тревожност за демографията и питали защо правителството не иска да ги върне в България. Министър-председателят отговорил в типичен стил, че очаква от „младите хора да правят бебета“.

„Премиерът беше подложен на натиск, но с присъщата си хлапашка палавост се отнесе към зададените въпроси“, коментира Спирова и допълни, че по темата за бежанците Борисов успял да направи строен преразказ на срещите си с Камерън и Бан Ки-мун, в който подчертал, че двамата много харесват България.

„Изтъкна, че морето трябва да се затвори с кораби, защото ще стане катастрофа, ако дойдат още мигранти“, резюмира тя.

„На два пъти се опитаха да го накарат да коментира доклада на ЕК, но той категорично не пожела да го направи. Когато му зададоха въпрос за съдебната реформа, реши да се похвали с борбата с контрабандата и каква бюджетна инжекция е това“, каза Спирова. По думите ѝ дори когато бил заставен да отговори на въпрос за позицията на Делян Пеевски във властта, той не го сторил.

„Трите думи – „съдебна реформа“, „корупция“ и „правосъдие“ не излязоха от устата на премиера“, посочи Спирова.

„Въпросът за „Южен поток“ имаше своята сензационна част. Отговорът на министър-председателя бе сякаш никога не е подкрепял този проект, все едно той никога не е имал смисъл за България. Борисов редуцира „Южен поток“ до лудост, до нещо, което за неговото правителство никога не е бил ценно“, посочи Спирова.

Според нея стресиращо е било, че министър-председателят не е влязъл в обсъждане на най-наболелия проблем – съдебната реформа.

„Атмосферата бе много изнервена заради провала в съдебната реформа, скандалите в управляващата коалиция и това, което се случи вчера в парламента“, каза на свой ред Йордан Мичев, журналист в „Новини Лондон“.

По думите му по-позитивни към премиера са били хората на средна възраст, докато младежите и студентите са били критично настроени.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

8 коментара

 1. ДА ти го начукам в тъпата платена тиква-продажна

 2. Първо и по-важно е, че ако гледаш целия запис ще разбереш че в залата хората не са разделени на русофили и русофоби.
  Второ, Русофил не е лошо нещо. Русофоб е по-лошото, защото то предизвиква асоциациа с човек който не познава историята народа си, както и историята на държавата си…

 3. Радан да предлага критика за „изпускането“ на Южен Поток!? Човече, ти наясно ли си изобщо кой какви позиции защитава? Върни малко лентата да разбереш кой искаше ЮП на всяка цена.

 4. Държавата отдавна е …литнала! Само дето няма мотор, гориво и пилот, а един не образован пожарникар, който чака момента когато ще се разбием в земята за да „покаже“ как се гаси това което …не гасне. Добре, че голяма част от най-учените и интелигентни хора се изнесоха…така имаме минимален шанс поне от части да съхраним българското, подобно на еврейте…макар и пръснато по света!

 5. За първи път ме е наистина срам от поведението и обноските на българи във Великобритания!
  Разни псевдопатриоти-русофили без да познават нито темата Южен Поток, нито темата Бокова, с наглост са подвиквали на премиера в Лондон по тези теми. Срамно е за българи, които вместо да бъдат посланици на родината си в държава като Англия, да политизират подобна среща с подготвени също така от псевдореформатори опорни точки. Ясно се вижда, че те са отишли там за шоуто и за някой лев. Дори не слушат отговорите на продиктуваните въпроси. Срамът е поне толкова голям, колкото дълъг е текстът на листчето, прилежно изпратено от радановци и сие. Такова поведение единствено показва ниската култура, продажността и липста на всякакво възпитание. Питат кога ще се върнат в България? С този деградивен начин на мислене според мен е най-добре изобщо да не се стига до този сценарии.

 6. Сияна Иванова, ти сериозно ли …

 7. Сияна Иванова

  Адмирации за постоянната и неуморна работа на г-н Борисов! Благодарение на него и неговия екип България стана външнополитически фактор, доказателство за което са постоянните посещения на високо ниво както от страна на премиера, така и на високопоставени лица у нас! А вие този ресурс, които хабите в сипане на празнословия и злоба, ако го инвестирахте в нещо друго, държавата щеше да лети…

 8. ЛОНДОНСКАТА ДИАСПОРА Е СПАСИТЕЛНИЯТ ПОЯС НА ПП ГЕРБ, КОЯТО ОКОНЧАТЕЛНО И БЕЗВЪЗВРАТНО ПРОИГРА СВОЯ ШАНС НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА! КОЛКОТО И ДА СА ОБЕЩАВАЩИ ПРОГНОЗИТЕ НА РАЗНИ СОЦИОЛОЗИ СЪС СЪМНИТЕЛЕН МОРАЛ, ЧЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛНИ ИЗБОРИ ПП ГЕРБ, ОТНОВО ЩЕ Е ВОДЕЩА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА СЕ СБЪДНАТ, НО ОСТАВА ДА ВИДИМ ТОЗИ ПЪТ ВОЛЯТА НА ОТРЕЗВЕНИЯ СУВЕРЕН !
  В МОМЕНТА В ДЪРЖАВАТА НАБИРА СКОРОСТ ТАКОВА НАРОДНО НЕДОВОЛСТВО, КОЕТО АКО СЕ ОТП…РИЩИ, МОЖЕ И ДА БЪДЕ С НЕПРЕДВИДИМИ ПОСЛЕДСТВИЯ…ТОВА Е, КОЕТО НАИСТИНА ЗАСТРАШАВА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ, ЗАЩОТО МИРНИТЕ ПРОТЕСТИ СЕ ОКАЗАХА БЕЗПОЛЕЗНИ, А И ТЕ НЯМА ДА БЪДАТ ДО БЕЗКРАЙ !
  ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
  ЕЛИТА НА НАЦИЯТА ОТ БИЗНЕСА, КУЛТУРНИТЕ, НАУЧНО-ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ СРЕДИ, БИВШИ МИНИСТРИ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ПОСЛАНИЦИ, ВОЕННИ, ЛЕКАРИ, ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО, СЕ ИЗМОРИХА ОТ ДИСКУСИИ ЗА ТОВА, ЧЕ ВИЕ ДОВЕДОХТЕ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ВОДИТЕ ДЪРЖАВАТА КЪМ ТОТАЛЕН ПРОВАЛ, А СЕ ДЪРЖИТЕ НАГЛО И БЕЗОТГОВОРНО И СЕ МЪЧИТЕ ДА НИ УБЕДИТЕ, ЧЕ НИЕ ЖИВЕЕМ В „ЗЛАТНИЯ ВЕК“ НА СИМЕОН !
  ЕТО ЗАЩО, ТРЯБВА ДА СЕ ОТЕГЛИТЕ НЕЗАБАВНО, НЕЗАВИСИМО ОТ ВАШИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ, ФИНАНСОВИ И ДРУГИ АНГАЖИМЕНТИ, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО !
  ПРЕСТРЕЛКИТЕ ВЪВ FACEBOOK, ВАШИТЕ МАНИПУЛАТИВНИ КАМПАНИИ ДА СЕ ЗАДЪРЖИТЕ НА ВЛАСТ НА ВСЯКА ЦЕНА И С ВСИЧКИ СРЕДСТВА, НЯМА ДА СПАСЯТ ДЪРЖАВАТА !
  САМИЯТ МИНИСТЪР КАЛФИН ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ЕФИР В ПРАВ ТЕКСТ ЗАЯВИ, ЧЕ ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРАВИ В МОМЕНТА Е ДА СЕ ГРИЖИ НЕ ЗА РЕФОРМИ, А ЗА СВОЕТО ЗАДЪРЖАНЕ НА ВЛАСТ !