понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Мишо Шамара: Депутати от чужбина биха били полезни в парламента

Мишо Шамара: Депутати от чужбина биха били полезни в парламента

Ние, българите в чужбина трябва да имаме представителство в парламента. Все пак българската икономика наполовина се крепи на хората в чужбина. Като най-големият чуждестранен инвеститор с български паспорт, българската общност в чужбина трябва да има сериозно представителство в парламента. Ние може да не знаем точно какво се случва в България, но знаем как функционира демокрацията. Така че депутати от нашата общност в чужбина ще бъдат полезни в парламента.

Това заяви рапърът Мишо Шамара в предаването „Просто Диков“. Изпълнителят от близо 2 години живее в Чикаго.

Мишо Шамара подчерта, че сънародниците ни в чужбина трябва да имат поне 80-90 народни представители.

Рапърът раказа, че животът е Америка е много по-лесен, стига да знаеш какво искаш.

„Кой иска да живее като роб? Защо да слугувам на ретро комунистически мутри, като мога да не го правя и да си живея нормално“, посочи той.

„Мислех, че Америка ще е по-нетолерантна страна, а всъщност не е така. В България върви брутална антиамериканска пропаганда, която изкарва Америка като злото. Нали знаеш, само в Русия и България на политиците Америка им е виновна за всичко“, отбеляза още Мишо Шамара.

Той обаче подчерта, че в Америка законът е над всичко.

„Няма цар господар на всичко. Дори президентът се чувства като служител на народа. Естествено има проблеми, но, за разлика от другите държави, тук хората не се идеализират и ако някой сгафи, отива в затвора“, каза още той.

„Идвам от лошо място и тук всичко ми харесва. Животът ми е прекрасен тук. България обаче винаги ще е в сърцето ми и мисля, че може да се промени“, заключи Мишо Шамара.

Вижте цалото интервю с него във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

6 коментара

  1. Факт е, че най-умните българи бягат от България, за да получат качествено образование, работа, живот и т.н. Това е и целта на политиците, защото те много добре знаят, че никой нормален интелигентен човек няма да гласува за тях. Никога не съм харесвал Мишо, но е много прав за всичко, което каза.

  2. Право да гласува трябва да има САМО този гражданин на държавата, който си плаща данъците и осигуровките в България, независимо къде живее и работи. Така е с гражданите на САЩ и др. страни, които са ДЛЪЖНИ да плащат данъци на държавата си, за да запазят гражданството си. В България здравното и пенсионно осигуряване са на принципа на солидарността- работещите внасят вноски, от които са пенсиите и здравното обслужване на възрастните и на децата, а когато работещите остареят, техните пенсии ще бъдат от вноските на техните деца. Къде внасят данъци и осигуровки емигрантите? За своите родители, които са оставили в България или работят за чужди икономики, внасят осигуровки за чужди родители и са оставили на българите, които не са напуснали България, да издържат със своите данъци и осигуровки техните родители и техните деца, оставени при бабите им тук.Това, че емигранти пращали пари на свои близки, с нищо не помага на бюджета на държавата, нито на НОИ, нито на здравната система, които се грижат за близките им в България, докато те работят за чужди държави.

  3. Чехльо от Аспен

    Преди да се говорят глупости, не е зле да се погледнат числата. Емигрантите над 2 млн. вкарват 1.5 млрд долара. Останалите в България работещи българи под 1млн. изработват 80 млрд лв. , което прави 40 млрд лв. бюджет. Емигрантите оставиха майките и бащите си да ги изхранваме и лекуваме, само парите към НОИ за пенсиите са в пъти повече от емигрантските пари. А най-срамното за българските емигранти е, че над половината пари идват от Турция, т.е. повечето или са отписали страната или са бедни мишки и ги е срам да се върнат. Това са фактите, не е зле следващия път да ги заврете в наглите им мутри, като зареват че имали някакви права и претенции.

  4. Никога не съм го харесвала като публична фигура, но като човек, живеещ в чужбина, съм съгласна с всичко, което каза. Силно се надявам българите и в България да ни подкрепят в борбата ни в налагането на вето на тези абсурдни промени и да спрат да се дезинформират от облъчащите ги медии. Ако си изграждащ мнение, по въпрос, за чийто информация си получавал само от телевизията, при положение, че България е на 113 място по свободни медии от общо 180 държави, вероятността да ти е наложено мнение, е особено висока. Човек трябва да се възползва от привилегията, че е роден в Ерата на информацията.

  5. комунист

    Няма да гласуваш бе, село. За да могат да гласуват няколко емигранта трябва да позволим на половин милион турци да гласуват за ДПС. Айде малко мислете. Аз ако бях емигрант и ми пукаше за държавата с радост щях да се откажа от гласа си, само и само това да спре и турските.

  6. „Мислех че Америка ще е по-нетолерантна страна“, казва този бивш социалист. Обаче не е отишъл в Русия.