събота , 23 септември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Мирослав Иванов за задачите пред новото ръководство на „Булгартабак“

Мирослав Иванов за задачите пред новото ръководство на „Булгартабак“

„Булгартабак холдинг“ избра ново ръководство този четвъртък на фона на протестите на недоволни служители от компанията. В новия управителен съвет са и двама индийски бизнесмени. Засега няма яснота за бъдещите планове на ръководството относно ситуацията, в която се намира компанията.

В еМисия България се свързахме с финансовия журналист Мирослав Иванов, за да коментира новината.

Новото ръководство със сигурност ще има доста по-съществени задачи от старото, отбеляза той, като припомни, че цигарената фабрика в София е пред затваряне заради липса на поръчки, а втората важна задача е да се реши проблемът с износа в Близкия изход.

Няма как да очакваме „Булгартабак“ да влезе в нормалния режим на работа, смята Иванов.

По повод присъствието на двамата индийски бизнесмени, един от които гласува с придобитите пакети на депутата от ДПС Делян Пеевски и италианския бизнесмен Едоардо Миролио чрез дубайското дружество „Ти Джи Ай Мидъл ийст“, журналистът коментира, че не е обяснено каква функция ще изпълняват те.

Мажоритарната собственост на „Булгартабак“ продължава да не е ясна и това е един от въпросите, които задават работещите във фабриката, които искат да се срещнат с крайния собственик, отбеляза той.

По думите му всички проблеми на компанията стоят именно зад собствеността и е крайно несериозно държавата да твърди, че няма механизми да разбере кои са реалните собственици.

Иванов предупреди, че състоянието на „Булгартабак“ ще засегне верига от сделки и други компании в цял един сектор. Чуйте целия му коментар:

Вижте също

Ключови избори в Германия – Меркел или Шулц ще надделее в битката за власт

Дали ще има рекордно раздробяване на партиите в новия Бундестаг спрямо предишните избори и каква …