петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Мирослав Иванов за дългия списък от бизнесмени, рекетирани от държавата и истината в сагата за „Емко“ и „Дунарит“

Мирослав Иванов за дългия списък от бизнесмени, рекетирани от държавата и истината в сагата за „Емко“ и „Дунарит“

В предишното издание на „Просто Диков“ Асен Бабански – изпълнителен директор на „Хедж Инвестмънт България“ и управител на „Кемира“ ООД проговори пред Стажанта за сложната система от акции, собствености и кой казва истината в сагата за „Емко“ и „Дунарит“. В сряда Би Ай Ти излъчи втора част на интервюто с Бабански, където той развенча митовете около „Авионамс“.

Днес журналистът Мирослав Иванов „преведе на прост език“ разкритията, направени от Асен Бабански и коментира скандалното нахлуване на НАП и полицията в офисите на „Емко“.

„Това не е първият случай, в който държавата нахлува в частна собственост и търси пари. Имаме дълъг списък от бизнесмени, които пострадаха от такива опити. Не сме далеч от момента, в който полиция и НАП ще нахлуят в Централния депозитар, за да изтарашат и да видят какво се съхранява там“, посочи Иванов.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

  1. Виктория

    Диков защо е поканил придворният журналист лакей на Цветан Василев, който да говори по темата за Емко и Дунарит при положение, че самият Цветан Василев е намесен и е страна по казуса? Случайно подбирани гости нали? Всичко, което казва Иванов са просто спуснатите от Сърбия опорни точки.

  2. Чл. 174.

    (2) … Когато след учредяването на дружеството акциите бъдат придобити от едно лице, в търговския регистър се вписва името, съответно фирмата и единният идентификационен код на акционера.

    Още когато слушах интервюто на Сашо Диков с този офшорен акционер на Емко или там на каковто беше и когато той каза, че „можело акциите да са на приносител“, като финансист се усъмних много, понеже доколкото знам „акции на приносител“ отдавна няма в Бг. Имало е в САЩ в началото на 20-ти век по времето на Ал Капоне. Имаше и в Бг допреди 1997г., по време на мътните времена, но правителството на СДС от 1997г. едно от първите неща което направи е да премахне акциите на приносител. Те създават само условия за мафиотизация , нищо друго. Кой сериозен бизнесмен ще допусне акциите му да не са безналични, водещи се в централния депозитар, а да са на приносител- едни хартийки, които да скрие в един долап….
    Затов аи проверих закона- вече отдавна няма акции на приносител, факт. Това, че някой си мисли че такива още има, значи че още живее в 96-та година…всъщност това доказва, че господина оттогава е сложен като подставено лице, дали от червената мафия, дали от 6-то управление на ДС, дали от Доган, дали от Пеевски, и знанията му оттогава не са мръднали. Което всъщност показва и защо сме на тоя хал..понеже още на възлови места в икономиката са хора от 90-те с мафиотските си похвати.