понеделник , 16 юли 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Мирослав Боршош и Веселин Марешки на разпити

Мирослав Боршош и Веселин Марешки на разпити

Бившият директор на НДК Мирослав Боршош получи две обвинения от прокуратурата – за нецелево разходване на средства и за безстопанственост. В тази връзка той бе разпитан, а по-късно стана ясно, че и вицепремиера Томислав Дончев е давал обяснения по случая.

Бившият шеф на ДНК дойде за разпит в спецзвеното Антикорупция, придружен от адвокат. Разпитът продължи по-малко от десет минути. След които Боршош се оказа с две обвинения. По-късно държавното обвинение съобщи, че от парите за подготовката ни за европредседателството, Боршош е изхарчил милион и седемстотин хиляди не по предназначение.

През днешния ден другата гореща тема на обвинения и нападки беше свързана с депутата и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки. Бизнесменът беше разпитан от държавното звено „Антикорупция“ във връзка с образувана проверка, която трябва да изясни дали е оказван натиск срещу него да се откаже от бизнеса с горива. На разпита Марешки е написал само две изречения – първото, че отказва да назове имена, които са го притискали и второто – свързано с варненския прокурор Виолета Радева, която часове по-рано получи задочни обвинения от него, че е карала автомобил в нетрезво състояние. Реакцията по темата дойде и от главния прокурор Сотир Цацаров.

Подробности, вижте във видеото.

Вижте също

От ДПС искат глоби до 30 000 лева за медии, които не декларират своя действителен собственик

Министерството на културата да налага глоби от 20 000 до 30 000 лева на медии, …