четвъртък , 22 февруари 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Мирослав Боршош и Веселин Марешки на разпити

Мирослав Боршош и Веселин Марешки на разпити

Бившият директор на НДК Мирослав Боршош получи две обвинения от прокуратурата – за нецелево разходване на средства и за безстопанственост. В тази връзка той бе разпитан, а по-късно стана ясно, че и вицепремиера Томислав Дончев е давал обяснения по случая.

Бившият шеф на ДНК дойде за разпит в спецзвеното Антикорупция, придружен от адвокат. Разпитът продължи по-малко от десет минути. След които Боршош се оказа с две обвинения. По-късно държавното обвинение съобщи, че от парите за подготовката ни за европредседателството, Боршош е изхарчил милион и седемстотин хиляди не по предназначение.

През днешния ден другата гореща тема на обвинения и нападки беше свързана с депутата и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки. Бизнесменът беше разпитан от държавното звено „Антикорупция“ във връзка с образувана проверка, която трябва да изясни дали е оказван натиск срещу него да се откаже от бизнеса с горива. На разпита Марешки е написал само две изречения – първото, че отказва да назове имена, които са го притискали и второто – свързано с варненския прокурор Виолета Радева, която часове по-рано получи задочни обвинения от него, че е карала автомобил в нетрезво състояние. Реакцията по темата дойде и от главния прокурор Сотир Цацаров.

Подробности, вижте във видеото.

Вижте също

България продължава да е на дъното по индекс за справяне с корупцията в ЕС

От общо 180 изследвани държави през изминалата година, България се нарежда на 71-во място по …