понеделник , 25 юни 2018
Начало / Жива връзка / Мирела Веселинова и Николай Хаджигенов за зачестилите обвинения срещу министри

Мирела Веселинова и Николай Хаджигенов за зачестилите обвинения срещу министри

Журналистката Мирела Веселинова и адвокат Николай Хаджигенов коментираха в предаването „Жива връзка“ зачестилите обвинения срещу бивши и в оставка министри.

Мисля, че за всички е очевидно, че това е съвсем целенасочено използване на прокуратурата за предизборен натиск, категорична бе журналистката Мирела Веселинова.

По думите ѝ, изключително много политици поставят въпроса в контекста, че прокуратурата се използва като оръжие и средство за политическа саморазправа, за решаване на корпоративни и политически средства. „Това се заявява официално от български политици. В нормална държава би предизвикало тежък политически скандал и разследване, а в България се прави арогантно и демонстративно“, посочи още Веселинова.

„Над прокуратурата няма никой. Това е емблематичен пример за политическа проституция през годините. Прокуратурата си ляга с всяка власт и в момента, в който властта падне, ѝ обръща гръб. Това се случва не за първи път“, коментира адвокат Николай Хаджигенов.

По думите му, обвиненията срещу министри са демонстрация на власт на главния прокурор. „Цацаров удря по масата и казва – всъщност аз съм човекът“, категоричен е Хаджигенов и допълни, че прозират корпоративни интереси. „У нас политическите партии са корпоративни субекти“, изтъкна той.

Според адвокат Хаджигенов, прокуратурата и МВР работят като мафиотски организации.

„Те трупат „мръсното бельо“ на политиците и го използват в подходящия момент. Това няма нищо общо със законността, правовата държава и демокрацията“, категоричен е Николай Хаджигенов.

И двамата гости прогнозираха, че обвиненията няма да прерастнат в присъди на политици.

„Прокуратурата при управлението на Цацаров „пере“ политици най-добре, защото след всяко гръмко обвинение, въпросният обвиняем политик излиза чист, светъл, искрящ, изпран и държавата – ние и вие, му дължим пари“, подчерта адвокат Хаджигенов.

По думите му, ако в България има истинска прокуратура, ще има цяло крило в затвора с осъдени политици.

Виновно е ръководството на политиката, но още по-виновни са и политиците, смята журналистката Мирела Веселинова.

Целия разговор с Мирела Веселинова и Николай Хаджигенов можете да видите във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

2 коментара

  1. седефчо

    Прокуратурата в България е нашата мафия.

  2. Дървосекачът

    ….което Отново Ни адресира ЗА Двустъпковата .