четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Мира Радева: Трябва радикална промяна в начина на мислене на това общество

Мира Радева: Трябва радикална промяна в начина на мислене на това общество

Социоложката Мира Радева гостува на Люба Кулезич в предаването „Честно казано“, но в ново амплоа – като певица, която посяга към френския шансон. Тя сподели как е решила да се обърне към музиката, но анализира и състоянието на обществото, политиката и медийната среда в България.

„В студиото на Сашо Диков аз казах, че ГЕРБ ще загубят президентския вот“, припомни Радва едно от гостуванията си в предаването „Просто Диков“. „Толкова сме затънали в калта, толкова сме затънали в злобата и отчаянието, в самоуправството, което виждаме“, заяви социоложката. Тя каза, че много би искала да отиде утре пред сградата на президентството в подкрепа на изгонения свещеник.

„Такава безхаберщина, такава липса на общност, такава липса на ценности, доброта и човещина, че до гуша ми е дошло. Няма никакво значение кой ще спечели тези избори. Без радикални промени в начина на мислене на това общество, просто ще напуснем като род тая земя“, заяви категорично социологът.

„Трябва всички мислещи хора да бъдат там пред президентството. За да се защити българската общност, държавност, трябва хора като кмета на Елин Пелин да бъдат веднага отзовани. Те просто трябва да получат много сериозен отговор и да им се каже, че ако няма човещина, няма българщина“, категорична е Радева, която се обърна и към патриотите.

Соцоложката сподели детайли и за влечението си към музиката.

„Аз пея от дете, исках да свиря на пиано от малка, но не ми се случи. През целия си живот, ние сме музикантско семейство, има много големи успехи. Синът ми също се занимава с музика. Аз пея, това ми е хоби, близкия ми кръг от хора го знаят“, заяви Радева. Тя призова журналистите да спрат да предизвикват и провокират караници и скандали в телевизионните студиа.

„Няма никакъв смисъл. Това, което ти направи с Методи Андреев и Димитрин Вичев, е смислен разговор. Сеирът не прави разговор и не брани ценностите“, категорична е Радева.

Чуйте целия разговор с нея в студиото на „Честно казано“ с Люба Кулезич в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

34 коментара

 1. Кирил Алисенов

  Г-жо Андреева, просто да видите тази статия, защото е във връзка с нашия малък дебат тук из страниците на ТВ „БИТ“.

  Заглавието е такова:

  “ Холандия иска забрана на Корана и изкореняване на исляма в страната!“

  __________

  М/у др-то такова е положението в ЕС в момента из няколко от страните, които приеха по-големи потоци от тези имигранти, като Германия и Франция. Във Франция все още няма чак такава ескалация на напрежението, но мисля, че до лятото или есента на тази година се очертава подобна ескалация на напрежението и там.
  Наистина, долу езика на омразата и расизма, но нека все пак погледнем и фактите и да сме предпазливи спрямо всичко, което ни се говори по медиите и всичко в което се опитват да ни забъркат без ние реално да имаме нещо общо.

 2. Кирил Алисенов

  Г-жа, Г-ца вече и аз се обърках.
  Все пак останете със здраве.

 3. Кирил Алисенов

  Г-жа Кулезич да е жива и здрава!
  Все пак и стиска да ги прави тия предавания.

  П.с.
  А м/у др. Г-це Кулезич, извинения, мисля ,че някъде ви бях драснал името с „О“, ма можеи да не съм. Така си мисля. Все пак извинения ако съм.
  А онези състояния за които бяхте споделила пред онзи ваш гост – психологът-състоянията на спонтанен страх, тревога, тези депресивни емоции на сивото- това е чувството, което ни заобикаля сега. Чувството, че нещо около нас не е на ред.

  Дървосекачът:
  “ Извинения за нестройните-ми включвания,“
  _____
  Не знам получи се разговор.
  И благодаря за тези разяснения на псевдонимът ви и другия термин за който ви попитах. Не ги знаех. Наистина всеки ден човек научава нещо ново.
  Зад тези псевдоними седи мисъл, това ми харесва. Има сюжет.
  Наздраве и със здраве!

 4. Дървосекачът

  ….и така – Да очакваме г-ца Кулезич/БиАй да поподкарат ПоТака скайпа/вибера/EasyTalk/GoToMeeting !
  (Извинения за нестройните-ми включвания, г-це Андреева & г-н Алисенов ! )