понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Министърът в оставка Николай Ненчев пред Стажанта за обвиненията, руските интереси и рушветите

Министърът в оставка Николай Ненчев пред Стажанта за обвиненията, руските интереси и рушветите

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев каза, че се опитва да прави всичко възможно, за да изясни ситуацията и обществото има право да знае какви са обвиненията срещу него. „Аз вече представих обвинителния акт – несериозни неща. Питат ме защо съм ощетил РСК „МиГ“. Мисля, че дори трябва да бъда поощрен, защото съм защитил българския национален интерес“, коментира пред Стажанта министърът на отбраната в оставка по повод обвиненията.

„Постигнахме много по-добри условия, получихме двигателите много по-рано и спестихме пари на българските данъкоплатци“, заяви Ненчев. Той обясни и подробности по обвинението и договора с РСК „МиГ“ и добави, че е поискал отстъпка от офертата. Така се наложило да се обърнат към полския министър на отбраната и са получили по-ниска цена. „Понякога се питам дали Русия не води една хибридна война с пари на българския данъкоплатец“, заяви Ненчев.

„Има едно решение в рамките на НАТО да се избягва всякаква зависимост от Русия, когато е възможно. В случая с полската поръчка това беше възможно“, посочи министърът на отбраната в оставка.

„Цялата тази кампания, която беше насочена срещу мен от деня, в който казах, че ще предам досиетата на разузнаването, че ще водя последователна евроатлантическа политика. Беше важно всички мои решения и действия да бъдат продиктувани от това и то не се хареса на някои. Ще бъде трудно на всеки следващ министър, водейки този тип политика, да бъде успешен министър и да не бъде атакуван. В България е така, за голямо съжаление“, смята Ненчев.

Чуйте целия разговор на Стажанта с министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …