петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Министър Ангелкова за бъдещето на зимния туризъм

Министър Ангелкова за бъдещето на зимния туризъм

Министърът на туризма Николина Ангелкова коментира в предаването „Просто Диков“ горещата тема за развитието на зимния туризъм у нас. Тази неделя бе излъчено продължение на интервюто ѝ  за Сашо Диков.

„Нека не свързваме развитието на зимния туризъм само с втория лифт на Банско“, призова Ангелкова и допълни, че е важно да се намери баланса.

„В рамките на няколко месеца съм провела индивидуални разговори с всички заинтересовани страни – както със зимните курорти, така и с други представители на туристическия бранш, така и с екологичните организации, с абсолютно всички организации, които по някакъв начин са свързани с развитието на планинския туризъм. Това, което успяхме да постигнем, е, че качихме за обществено обсъждане предложенията на зимните курорти, които направиха по повод Закона за туризма. Второ, създадохме работна група, каквато имаме за къмпингите, където всички заинтересовани ще седнат на една маса“, обясни още министърът на туризма.

Тя каза, че очаква както диалог, така и спорове в работната група, но подчерта, че „къща без пушек и дим не може“.

Вижте цялото интервю с министър Николина Ангелкова:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …